Antena Căutare

Viorica Dăncilă: "Voi face un departament în subordinea premierului pentru proiecte de infrastructură"

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că va înființa un departament în subordinea sa, care să se ocupe de proiecte de infrastructură și în cadrul căruia va cere raport săptămânal privind investițiile din România.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că va înființa un departament în subordinea sa, care să se ocupe de proiecte de infrastructură și în cadrul căruia va cere raport săptămânal privind investițiile din România.

"Avem proiecte pe termen scurt, mediu și lung. În primul rând, săptămâna trecută am făcut, am scos toate obiectivele pe fiecare domeniu în parte pe care le avem de îndeplinit din programul de guvernare. Bineînțeles că trebuie să adaptăm o serie de proiecte la realitate și că unele dintre ele vor suferi modificări. Pentru mine, pentru Guvernul pe care-l condus, am spus că că 2019 este un an al investițiilor și pentru noi perioada aceasta vom încerca să ne ținem de cuvânt. Autostrăzi, spitale, dotări în spitale, investiții în școli. Nu întâmplător anul acesta avem cel mai mare buget pe educație și sănătate, două domenii foarte importante", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a reiterat ideea potrivit căreia sunt necesare investiții mai ales în mediul rural.

"Am mers în spitale, am văzut că avem nevoie de dotări, dotarea spitalelor. Trebuie să avem în vedere atât în ceea ce privește infrastructura, mă refer la autostradă, poduri, spitale, școli, dar și în mediul rural pentru că am auzit în ultima perioadă multe afirmații referitoare la faptul că nu s-au făcut deloc investiții în România. Dacă ne uităm în mediul rural și ne uităm pe PNDL 1 și PNDL 2, s-au făcut foarte multe investiții. Noi trebuie să gândim și din punct de vedere al coeziunii, nu putem să lăsăm mediul rural nedezvoltat și să ne gândim numai la dezvoltarea în mediul urban. Acum introducem Fondul de Dezvoltare și Investiții astfel încât să continuăm cu investițiile", a completat Viorica Dăncilă.

Articolul continuă după reclamă

Solicitat să puncteze câteva proiecte punctuale, premierul a replicat: "Foarte curând spitalul de la Constanța, spital regional, pe care îl vom face G2G (government to government-n.r.) cu Turcia. Suntem într-un stadiu destul de avansat al discuțiilor cu spitalul de la Iași. Avem parteneriatul public-privat pe autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov și, bineînțeles, voi face un departament în subordinea primului-ministru, tocmai pentru proiecte de infrastructură, unde vreau să am raport săptămânal privind investițiile din România astfel încât să ne încadrăm în ceea ce am promis și, bineînțeles, încurajăm foarte mult pe parteneriatul public-privat".

Premierul României, declarații tranșante despre tăierea pensiilor și a salariilor: „Au încurcat declarațiile unii”... Curs valutar euro 12 iunie 2019, la casele de schimb. Unde găsești, azi, cel mai bun curs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x