Căutare Live

Virgil Popescu: Sunt foarte mulţumit de cum s-a dezvoltat şantierul de la Mangalia, preluat de la 1.600 de angajaţi, a ajuns la peste 2.200

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că este foarte mulţumit de cum s-a dezvoltat şantierul Damen de la Mangalia, preluat de la 1.600 de angajaţi, ajungând în prezent la peste 2.200. El a discutat cu autorităţile locale şi pentru realizarea unui parc industrial în această zonă.

Virgil Popescu a făcut vineri, o vizită la Şantierul Naval Damen din Mangalia.

“Am avut astăzi o întâlnire la Şantierul Damen Shipyards, acolo unde Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 51 la sută. M-am întâlnit cu domnul Damen, acţionarul privat al şantierului şi vreau să vă spun că sunt foarte mulţumit de ce se face, de cum s-a dezvoltat şantierul de la Mangalia, preluat de la 1.600 de salariaţi, ajuns la peste 2.200 şi au perspective clare de creştere a numărului de angajaţi ceea ce pentru mine şi pentru Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri este un lucru îmbucurător”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că a discutat cu autorităţile locale care doresc să realizeze un parc industrial în zona respectivă.

“Am discutat şi cu primarul municipiului Mangalia, dânsul doreşte să facă un parc industrial în această zonă, are în plan acest parc industrial, noi mai avem şantierul Mangalia, fostul şantier militar Mangalia şi dorim să fim parte a acestui parc industrial şi împreună cu domnul Damen am avut o discuţie de ce nu am putea în acest parc industrial să aducem furnizori ai lui Damen, în aşa fel încât să creştem numărul firmelor care să vină să investească în această zonă a litoralului, în Mangalia, în acest parc industrial”, a explicat Virgil Popescu.

Ministrul crede că sunt perspective bune de dezvoltare în zona Mangaliei, dar şi a Constanţei.

“Am avut o discuţie cu ministrul Transporturilor, iar problema aceea care se află pe ordinea de zi şi este de ani de zile se discută şi nu s-a găsit nicio soluţie cu privire la adâncimea cheilor, docurilor, ele sunt proiectate să fie la nouă metri adâncime şi acum sunt la şapte metri. Domnul Bode a găsit soluţia, în data de 26 februarie va depune Administraţia Porturilor Constanţa o aplicaţie la Bruxelles şi îşi va achiziţiona propriile echipamente, propriile utilaje pentru a face acest lucru şi îl va face pe tot litoralul românesc, asta ne dă nouă un orizont de timp pentru a putea să ne punem la punct şi în aşa fel încât comeziile care vor să vină la şantierele care sunt la malul mării să le permită dezvoltarea de nave mult mai mari. Cred că în toată zona Constanţei, în toată zona Mangaliei sunt perspective foarte bune de dezvoltare”, a mai transmis Virgil Popescu.

Sursa : news.ro

OMV Petrom a dezvoltat la rafinăria Petrobrazi un nou combustibil maritim care susţine industria de transport naval în r... Profitul net al Transelectrica a crescut anul trecut cu 28%, la 104,45 milioane lei...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri