Antena Căutare

Vladescu: Drepturile de autor, impozitate cu 16%

Ministrul Finantelor a mai anuntat niste impozite. Pe drepturile de autor, cu 16%. Iar daca va da dreptate celor nemultumiti de reducerile salariale, Justitia va trebui sa isi asume riscul intrarii Romaniei in incapacitate de plata, sustine Sebastian Vladescu.

Sebastian Vladescu a anuntat largirea bazei de impozitare, prin impozitarea cu 16 procente a veniturilor din drepturi de autor, a veniturilor din activitati bursiere, a dobanzii produse de depozitele bancare sau a persoanelor fizice autorizate.

El a adaugat ca impozitarea va fi aplicata de la 1 iunie sau, cel tarziu, de la 1 iulie 2010. El si-a exprimat speranta ca TVA si cota unica vor fi salvate.

De asemenea, ministrul Finantelor a explicat ca metoda legala de reducere a salariilor bugetarilor si pensiilor va fi ordonanta de urgenta.

"Calea legala de a reduce este exact calea prin care au fost marite. Daca un act normativ a putut sa mareasca salariile, un act normativ de aceeasi putere legislativa va reduce salariile", a declarat Sebastian Vladescu.

Asculta "BOCOTAXA" - Imnul lui Emil Boc

Surse: Impozitele pe case ar putea creste cu pana la 100%!... Salarii de "criza": Ministerul de Externe, salariu mediu brut de 8.059!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x