Antena Căutare

Vladimir Putin: BCE trebuie sa intervina direct pentru a evita "prabusirea catastrofica" a Italiei

Banca Centrala Europeana trebuie sa intervina pentru a salva euro si pentru a evita „prabusirea catastrofica a Italiei”, a declarat premierul rus, Vladimir Putin, citat de Financial Times.


Banca Centrala Europeana cumpara de pe piete secundare obligatiuni ale statelor cu probleme financiare, pentru a combate o crestere a costurilro de imprumut ale acestora. Printre statele cu astfel de probleme se numara si Spania si Italia.

Vladimir Putin a participat la o discutie de trei ore cu expertii din Clubul Valdai, in care a abordat planuri de reforma politica si economica in Rusia, noteaza Financial Times.

Clubul Valdai este organizat din 2004 din agentia de presa RIA Novosti, Consiliul pentru Politica Externa si Aparare al Rusiei, ziarul The Moscow times, revistele Rusia in politica globala, Russia Profile si reuneste, anual, sute de experti din diferite tari, specializati in problemele Rusiei.

„Suntem toti ingrijorati de criza din zona euro. Daca nu sunt luate masuri de urgenta, urmatoarea etapa este stagnarea. Contam pe autoritatile si statele UE pentru a interveni in proce si pentru a impiedica dezvoltarea acestor evenimente", a declarat Putin in fata expertilor din clubul Valdai.

sursa: Antena3

FMI saluta "progresele semnificative" facute de Grecia si Italia... Jeffery Franks: "Trecerea Romaniei la euro poate fi amanata, daca nu e pregatita economic"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x