Antena Căutare

Volksbank cere despagubiri Guvernului si ANPC pentru OUG 50

Volksbank Romania a solicitat in instanta despagubiri de la Guvern si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului pentru daunele provocate de OUG 50/2010 privind creditele populatiei, indicand o suma initial determinabila de aproximativ un milion de euro, potrivit unor surse oficiale.

"In cadrul procesului in care a solicitat anularea Ordonantei 50/2010, Volksbank a solicitat despagubiri Guvernului pentru pagubele inregistrate ca urmare a promovarii si aprobarii actului normativ. Executivul a primit foarte rau aceasta cerere, mai ales ca ordonanta a fost modificata in Parlament in sensul cerut de bancile comerciale, iar legea a fost promulgata de presedintele Basescu", au declarat declarat surse guvernamentale.

Reprezentantii Volksbank Romania au confirmat informatia, dar nu au dorit sa ofere alte detalii.

Banca a cerut in septembrie anul trecut printr-o actiune in contencios administrativ suspendarea Ordonantei 50/2010 privind creditele populatiei, dar Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea ca neintemeiata.

Ulterior, banca a introdus tot la Curtea de Apel Bucuresti si tot in contencios administrativ o cerere de anulare a OUG 50/2010, in cadrul careia a formulat si pretentiile impotriva statului roman.

Potrivit unor surse judiciare, suma inscrisa in cererea de chemare in judecata nu reprezinta valoarea finala a pretentiilor bancii, ci doar pagubele determinabile la momentul respectiv, iar valoarea despagubirilor ar putea fi mult mai mare.

Sursa: Jurnalul National

Media: CNA va da amenzi graduale si va sanctiona ingerinta in programe... Energia electrica se scumpeste cu 4,5%, de la 1 aprilie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x