Antena Căutare

Volkswagen devine actionar unic la Porsche

Volkswagen va cumpara, pentru 4,46 miliarde de euro, 50,1% din actiunile Porsche, devenind astfel unic actionar al producatorului german de autoturisme.

Potrivit Bloomberg, Volkswagen a reusit sa ajunga la un acord cu autoritatile fiscale din Germania pentru a prelua si restul de actiuni care nu se aflau in portofoliul sau.

Tranzactia va fi achitata in cash, pornind de la o valoare de 3,88 miliarde de euro a producatorului de automibile. Restul de bani pana la costul de 4,46 miliarde de euro al actiunilor consta in compensatii in contul dividendelor la care ar fi fost indreptatit holdingul Porsche si jumatate din sinergiile estimate in urma fuziunii.

Cele doua companii germane au convenit sa fuzioneze in 2009. Atunci, Porsche a ajuns intr-o situatie economica dificila dupa o incercare esuata de a prelua Volkswagen.

Prin tranzactia care urmeaza sa se incheie, Volkswagen vrea sa ajunga cel mai mare producator mondial din industria auto. Pana acum, Volkswagen producea intr-o saptamana acelasi numar de masini care iesea de pe portile fabricii Porsche intr-un an.

Foto: hepta

Cel mai mare laser din lume va fi construit in Romania... Leul, in cadere libera pe fondul tensiunilor politice - Nou maxim istoric!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x