Antena Căutare

Vom găsi legume româneşti pe tarabe până în luna decembrie. Cum se explică recolta târzie de spanac, roşii şi ceapă

Vom avea legume româneşti până în pragul iernii. Vremea a ţinut cu producătorii care au acum solariile pline cu roşii şi ardei gras. Cu toate acestea fermierii se plâng că doar o mică parte din recolta lor ajunge pe rafturile magazinelor.

Vom avea legume româneşti până în pragul iernii. Vremea a ţinut cu producătorii care au acum solariile pline cu roşii şi ardei gras. Cu toate acestea fermierii se plâng că doar o mică parte din recolta lor ajunge pe rafturile magazinelor.

Georgiana Ciucu s-a apucat de agricultură în urmă cu un an. A construit cinci solarii la 40 de kilometri de Constanţa. Vremea a ajutat-o să se bucure de decizia ei: recolta e bogată. Deşi se apropie de finalul sezonului, încă mai culege 200 de kilograme de roşii zilnic.

Georgiana Ciucu, producător: A fost un an prosper. Ţinând cont de faptul că sunt protejate de această folie, au avut căldură luna septembrie. Ne-a ajutat foarte mult acest lucru şi sperăm să fie în continuare la fel

Aceste roşii au fost puse în pământ la sfârşitul lunii februarie. Sunt un soi nedeterminat. Asta înseamnă că fac rod atâta timp cât vremea e călduroasă, iar zilele care au fost cu 30 de grade au favorizat producţia de roşii aşa se face că şi la începutul lunii octombrie solariile încă sunt pline.

Ca să-i convingă pe clienţi că legumele sunt româneşti, Georgiana îi invită să şi le culeagă singuri chiar din solar. Roşiile costă 5 lei kilogramul.

Natalia Diaconu, clientă: E foarte bine pentru că ştiu ce cumpăr şi ce iau. Facem zarzavat, tot ce trebuie pentru iarnă. Facem ardei copt, vinete, totul. Zacusca rămâne de făcut

Legumele sunt culese dis-de-dimineaţă de mama ei şi duse direct în piaţă. Deşi recolta e impresionantă pentru această perioadă târzie de toamnă, tot nu acoperă cererea.

Lenuţa Moise, producător: Asta e cea mai buna lună. La roşii vând 80-100 de kilograme. Ardei capia vând acum pentru zacuscă, cam 50 de kilograme pe zi. Bine, sunt zile şi zile. Am avut zile când am vândut şi 300-400 de kilograme

Până în decembrie, producătorii promit că pe tarabe vom avea legume româneşti - salată, ceapă şi spanac. În magazine însă, legumele autohtone ocupă doar 10% din spaţiu. Rafturile sunt încă pline de marfă de import.

Fiecare pungă în care pui fructe sau legume se va plăti la casă. Un mare lanţ de magazine din România a introdus regula... Zuckerberg: Elizabeth Warren nu ar fi un preşedinte bun pentru sectorul tehnologiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x