Wall Street a închis joi în creştere după anunţul OMS privind urgenţa globală legată de coronavirusul din China, inversând declinul iniţial

Acţiunile de pe Wall Street au inversat joi declinul din timpul tranzacţiilor şi au închis în creştere, după anunţul organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) referitor la declararea urgenţei globale legată de epidemia provocată de noul coronavirus din China, în timp ce profiturile raportate de companii ilustrează un tablou mixt, transmite Reuters.

După ce Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor al Statelor Unite a anunţat primul caz de răspândire a virusului de la om la om din SUA, OMS a apreciat că în ultimele săptămâni am asistat la o epidemie fără precedent, care a primit un răspuns fără precedent. OMS a precizat că nu recomandă limitarea comerţului sau călătoriilor către China.

”Piaţa începe să fie atentă şi afirmă că la un moment dat...ştirile se vor îmbunătăţi”, a declarat Art Hogan, analist şef la National Securities, în New York.

”Sunt luate măsuri de precauţie, iar asta înseamnă că la un moment dat vă apărea lumina la capătul tunelului, iar atunci piaţa reacţionează constructiv”, a adăugat analistul.

Acţiunile Facebook au scăzut cu 6,14%, compania avertizând că creşterea va încetini odată cu maturizarea afacerilor sale. Facebook a raportat o creştere a cheltuielilor trimestriale.

Declinul a afectat indicele S&P pentru servicii de comunicaţii, care a coborât cu 0,79%.

Titlurile din sectoare considerate sigure în perioadele incerte, cum ar fi acţiunile coompaniilor de utilităţi şi cele producătoare de bunuri de consum au avansat.

Indicii bursieri americani se îndreaptă spre al doilea declin săptămânal consecutiv, pe fondul perturbărilor provocate de virusul chinez în transporturile globale şi în activităţile unor companii din China, care şi-au oprit activităţile.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut joi cu 0,43%, S&P 500 cu 0,31%, iar Nasdaq Composite cu 0,26%.

Aşteptările referitoare la profoturi s-au îmbunătăţit uşor pentru companiile incluse în indicele S&P 500, datele firmei Refinitiv arătând o creştere de 0,7% a profitului în trimestrul patru, comparativ cu un declin de 0,6% estimat la începutul sezonului raportărilor financiare.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 2,82%, după anunţarea unor rezultate trimestriale peste aşteptări, susţinute de creşterea veniturilor diviziei de cloud computing Azure.

Titlurile Tesla au urcat cu 10,3%, susţinute de raportarea de profit pentru al oilea trimestru consecutiv, livrările de vehicule atingţn un nivel record.

Altria a consemnat o scădere de 4,21% a acţiunilor. Producătorul de ţigări a anunţat că a bugetat un impact de 4 miliarde de dolari generat de investiţia în producătorul de ţigări electronice Juul Labs.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

După închiderea bursei, acţiunile Amazon au urcat cu 10%, datorită veniturilor din trimestrul patru care au depăşit aşteptările analiştilor.

Sursa : news.ro

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri