Căutare Live

Wall Street a închis joi în creştere după anunţul OMS privind urgenţa globală legată de coronavirusul din China, inversând declinul iniţial

Acţiunile de pe Wall Street au inversat joi declinul din timpul tranzacţiilor şi au închis în creştere, după anunţul organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) referitor la declararea urgenţei globale legată de epidemia provocată de noul coronavirus din China, în timp ce profiturile raportate de companii ilustrează un tablou mixt, transmite Reuters.

După ce Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor al Statelor Unite a anunţat primul caz de răspândire a virusului de la om la om din SUA, OMS a apreciat că în ultimele săptămâni am asistat la o epidemie fără precedent, care a primit un răspuns fără precedent. OMS a precizat că nu recomandă limitarea comerţului sau călătoriilor către China.

”Piaţa începe să fie atentă şi afirmă că la un moment dat...ştirile se vor îmbunătăţi”, a declarat Art Hogan, analist şef la National Securities, în New York.

”Sunt luate măsuri de precauţie, iar asta înseamnă că la un moment dat vă apărea lumina la capătul tunelului, iar atunci piaţa reacţionează constructiv”, a adăugat analistul.

Acţiunile Facebook au scăzut cu 6,14%, compania avertizând că creşterea va încetini odată cu maturizarea afacerilor sale. Facebook a raportat o creştere a cheltuielilor trimestriale.

Declinul a afectat indicele S&P pentru servicii de comunicaţii, care a coborât cu 0,79%.

Titlurile din sectoare considerate sigure în perioadele incerte, cum ar fi acţiunile coompaniilor de utilităţi şi cele producătoare de bunuri de consum au avansat.

Indicii bursieri americani se îndreaptă spre al doilea declin săptămânal consecutiv, pe fondul perturbărilor provocate de virusul chinez în transporturile globale şi în activităţile unor companii din China, care şi-au oprit activităţile.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut joi cu 0,43%, S&P 500 cu 0,31%, iar Nasdaq Composite cu 0,26%.

Aşteptările referitoare la profoturi s-au îmbunătăţit uşor pentru companiile incluse în indicele S&P 500, datele firmei Refinitiv arătând o creştere de 0,7% a profitului în trimestrul patru, comparativ cu un declin de 0,6% estimat la începutul sezonului raportărilor financiare.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 2,82%, după anunţarea unor rezultate trimestriale peste aşteptări, susţinute de creşterea veniturilor diviziei de cloud computing Azure.

Titlurile Tesla au urcat cu 10,3%, susţinute de raportarea de profit pentru al oilea trimestru consecutiv, livrările de vehicule atingţn un nivel record.

Altria a consemnat o scădere de 4,21% a acţiunilor. Producătorul de ţigări a anunţat că a bugetat un impact de 4 miliarde de dolari generat de investiţia în producătorul de ţigări electronice Juul Labs.

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
daniel stern in singur acasa
Cum arată acum Daniel Stern, actorul din rolul lui Marv, hoțul din Singur Acasă. Cu ce se ocupă în prezent și cum a evoluat
Cum arată acum Daniel Stern, actorul din rolul lui Marv, hoțul din Singur Acasă. Cu ce se ocupă în prezent și cum a evoluat
Mai multe articole

După închiderea bursei, acţiunile Amazon au urcat cu 10%, datorită veniturilor din trimestrul patru care au depăşit aşteptările analiştilor.

Sursa : news.ro

Preţurile petrolului au scăzut cu 3%, la un nou minim al ultimelor trei luni, din cauza riscurilor implicate de epidemia... Indicele ROBOR la 6 luni, cel mai scăzut nivel din ultima lună...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri