Antena Căutare

WSJ: Intercontinental Exchange a făcut o ofertă de preluare a eBay, care ar putea evalua compania la peste 30 de miliarde de dolari

Intercontinental Exchange (ICE), proprietara New York Stock Exchange, a făcut o ofertă de preluare a eBay, care ar putea evalua compania de comerţ electronic la peste 30 de miliarde de dolari, a relatat marţi publicaţia Wall Street Journal (WSJ), citată de Reuters.

În prezent, companiile nu sunt implicate în discuţii oficiale şi nu există garanţii că eBay va accepta un acord, au spus surse apropiate sitaţiei, citate de WSJ.

Acţiunile Ebay au crescut marţi cu 9,2%, la 37,54 dolari pe unitate, în timp ce acţiunile ICE au scăzut cu aproape 4%, la 96,14 dolari pe unitate, în urma informaţiei.

ICE este interesată în primul rând de afacerea de tip marketplace a eBay şi nu de cea de anunţuri, pe care eBay analiza să o scoată la vânzare.

ICE a refuzat să comenteze, iar eBay a anunţat că nu comentează zvonurile şi speculaţiile.

Acţionarul activist Starboard Value a cerut marţi ca eBay să îşi vândă divizia de anunţuri, afirmând că eBay nu a realizat progrese suficiente pentru a îmbunătăţi valoarea pentru acţionari.

Starboard, care a investit prima oară în acţiuni eBay în 2018, iar la începutul lui 2019 a presat compania să vândă afacerile cu anunţuri şi platforma pentru vânzări de bilete StubHub, a afirmat marţi că eBay se va dezvolta mai bine dacă diviziile vor fi separate.

Ebay a anunţat marţi că ”va analiza scrisoarea şi punctele de vedere ale Starboard”.

Ebay şi-a reorientat atenţia către publicitate şi plăţi, pe fondul concurenţei puternice pe segmentul marketplace, din partea Amazon.com şi Walmart.

Compania a fost presată anul trecut nu doar de către Starboard ci şi de către Elliott Management, unul dintre cele mai mari fonduri activiste din lume.

Sursa : news.ro

Guvernul a aprobat un Program naţional de introducere a gazelor naturale, în valoare de 500 de milioane de euro, de care... Epidemia provocată de coronavirusul din China exercită presiuni de apreciere a francului elveţian, potrivit băncii centr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x