Yandex analizează extinderea flotei sale de automobile autonome la 1.000, în decurs de doi ani

 

Yandex, echivalenta din Rusia a Google, intenţionează să îşi extindă flota de vehicule autonome la 1.000, în următorii doi ani, pentru a accelera testele destinate aceastei tehnologii noi, transmite Reuters.

Compania speră că înceapă testarea a peste 100 de automobile autonome pe drumurile publice până la sfârşitul acestui an. Yamdez are deja o flotă de 90 de maşini, dintre care 35 sunt testate pe drumurile din Moscova, la bord fiind prezent un inginer al Yandex.

”Intenţionăm să creştem în continuare flota, până la 1.000 e vehicule. Putem produse primele 1.000 de maşini destul de repede, într-un an şi jumătate, doi ani”, a afirmat Dmitri Polişciuk, şeful diviziei de vehicule autonome a companiei.

Potrivit unei cercetări efectuate în ianuarie de banca HSBC, softul pentru vehicule autonome al Yandex este echivalent cu cele ale liderilor globali în tehnologie şi ajunge din urmă softul diviziei Waymo a Google.

Yandex nu a dezvăluit cât a investit în tehnologia de conducere autonomă, dar Polişciuk a spus că o singură maşină costă 6,5 milioane de ruble (98.000 de dolari).

Yandex a început să lucreze la tehnologia autonomă în 2016 şi a testat primele maşini în 2017.

Yandex, care are peste 30 de birouri la nivel mondial, este listată la bursa americană NASDAQ din 2011. Serviciile companiei includ livrarea de mâncare şi o afacere de ride-sharing cu Uber în Rusia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kazahstan şi România, între alte ţări.

Sursa : news.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI