Antena Căutare

Zâmbet ca nou într-o singură zi. Ce poți face ca să reușești

Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet perfect poate fi un vis la care ne-am gândit întreaga viață. Ei bine, în ziua de astăzi, există o mulțime de tehnici stomatologice ce pot transforma visul în realitate. Dacă te întrebi cum faci să reușești acest lucru, atunci află care sunt cele mai noi tratamente stomatologice și care sunt opțiunile pe care le poți alege pentru a avea o dantură sănătoasă și frumoasă, exact așa cum îți dorești.

Zâmbet ca nou într-o singură zi. Ce poți face ca să reușești
Zâmbet ca nou într-o singură zi. Ce poți face ca să reușești | Pixabay

Fațetele dentare

Un zâmbet perfect, strălucitor, estetic și mereu alb se poate obține cu ajutorul fațetelor dentare. Această tehnică stomatologică este reprezentată de aplicarea unor pelicule foarte subțiri din material ceramic care se poziționează pe suprafața externă a dintelui astfel încât să te poți bucura de o formă și o aliniere perfectă a danturii.

Fațetele dentare sunt recomandate acelor persoane care prezintă mici imperfecțiuni de formă sau culoare a dinților, care prezintă fracturi dentare sau chiar goluri între dinții frontali. De-a lungul timpului, strungăreața, așa cum este cunoscută de către cei mai mulți dintre noi, a reprezentat o problemă estetică de la nivelul danturii ce a dus la pierderea încrederii în sine. Ei bine, fațetele dentare vin in ajutorul nostru, tocmai pentru a ne reda zâmbetul pe buze.

Pentru a te putea bucura de zâmbetul perfect, este necesar să te consulți cu medicul stomatolog și să discuți despre posibilitatea de a beneficia de fațete dentare. Este foarte important să cunoști faptul că fațetele dentare se realizează în ziua de astăzi cu ajutorul aparaturii digitale, astfel nu vei fi nevoit să aștepți o perioadă îndelungată pentru a-ți îndeplini visul. O fațetă dentară se poate realiza într-o singură oră, astfel vei putea avea un zâmbet ca nou într-o singură zi!

Tratamentele cu fațete dentare pot reprezenta o opțiune potrivită și pentru persoanele care se confruntă cu îngălbenirea dinților sau cu o formă nedorită a acestora. Culoarea și dimensiunea fațetelor dentare sunt detalii pe care pacientul le stabilește împreună cu medicul stomatolog, în funcție de felul în care acesta își dorește să arate dantura, dar și de recomandările specialistului.

  1. Coroanele dentare

Fațetele dentare nu reprezintă singura soluție stomatologică pentru o dantură perfectă. Coroanele dentare sunt recomandate de către medicii stomatologi celor care au nevoie de învelirea completă a unui dinte deteriorat. Acestea sunt tratamentul optim pentru dinții afectați în proporție mai mare de 50%. De asemenea, coroanele dentare sunt o soluție și pentru dinții fracturați ce nu mai pot fi restaurați cu ajutorul materialelor compozite.

Conform Healthline, chiar și în situația în care îți dorești înlocuirea unui dinte lipsă, coroanele dentare reprezintă o etapă principală a tratamentului, deoarece acestea se pot atașa implanturilor dentare și îți pot oferi funcționalitatea și forma unui dinte natural. Culoarea coroanelor dentare se aseamănă foarte mult cu cea a dinților naturali.

Așa cum se întâmplă în cazul tratamentelor cu fațete dentare, durata tratamentelor stomatologice ce includ coroane dentare este una scurtă. Realizarea acestora se realizează cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, iar procesul este unul digital. O coroană dentară poate fi gata într-o singură oră cu ajutorul tehnologiei.

  1. Albirea profesională

De-a lungul timpului, zâmbetul tău își poate schimba culoarea din cauza alimentelor și băuturilor pe care le consumi. Nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece domeniul stomatologiei s-a dezvoltat împreună cu cel al tehnologiei și te poți bucura de tehnici și tratamente ce te pot ajuta să îți recapeți culoarea perfectă a danturii.

Albirea profesională constă într-un procedeu realizat în cabinetele stomatologice, de către medicii dentiști. Un astfel de tratament te poate ajuta să capeți o culoare mai albă a dinților într-o singură ședință de 60 de minute. Albirea dentară profesională nu provoacă durere sau disconfort, însă în primele 24 de ore după realizarea tratamentului, poți resimți o ușoară presiune la schimbările de temperatură (cald și rece). Pentru a te asigura că zâmbetul tău va fi ca nou pentru o perioadă îndelungată, este recomandat să eviți consumul de băuturi și alimente ce pot păta dantura (vinul roșu, cafeaua, ceaiul, etc.)

Un zâmbet frumos și sănătos îți poate reda încrederea în propria persoană și îți poate schimba întreaga viață. Fațetele și coroanele dentare și albirea profesională sunt doar câteva dintre tehnicile stomatologice pe care le poți alege. Discută cu medicul dentist și află care sunt opțiunile potrivite pentru a avea un zâmbet ca nou.

Termen de plată taxe și impozite. Flori Cîțu, mesaj important pentru toți contribuabilii... Companiile Enel din România îşi vor suspenda temporar toate activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x