Antena Căutare

Zecile de foi și formulare dispar definitiv! Declarația 7 în 1, unică, a primit undă verde: Cum funcționează și până când se depune

Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care mai multe formulare, inclusiv controversata formulă 600, au fost comasate în unul singur, sub forma unei declarații unice. 

Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care mai multe formulare, inclusiv controversata formulă 600, au fost comasate în unul singur, sub forma unei declarații unice.

"Vom adopta ordonanța prin care vom introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit CAS și CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit vor completa o unică declarație și nu șapte, cum a fost până acum. Noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie, plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019. De asemenea, impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent", a declarat Viorica Dăincilă, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Antena 3.

Noul formular aduce noutăţi şi în privinţa plăţii, respectiv a reţinerii la sursă a contribuţiilor.

De exemplu, persoanele care obţin venituri din drepturi de autor sau chirii nu mai sunt obligate să depună declaraţia unică.

Astfel, persoanele fizice cu venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, agricultură, silvicultură, piscicultură, asocieri cu persoane juridice, investiţii şi alte surse, care estimează pentru anul în curs un venit net anual cumulat sub plafonul a 12 salarii lunare minime brute pe ţară (22.800 lei în 2018) nu au obligaţia să achite contribuţii la sistemul de sănătate, dar pot opta să devină asiguraţi prin depunerea declaraţiei unice la ANAF, ca şi persoanele care nu realizează venituri, achitând o cotă de 10% din cuantumul a şase salarii minime brute, dacă depun declaraţia până la 15 iulie anul acesta, potrivit unui proiect de OUG elaborat de Ministerul Finanţelor, care a primit, astăzi, undă verde de la Guvern.

Sancţiuni drastice pentru angajatorii care primesc la muncă persoane fără contracte individuale de muncă! Amenzile sunt ... CURS VALUTAR, 15 martie. Dolarul, aproape de un nou maxim istoric. Vezi la cât a ajuns Euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x