Antena Căutare

ZEW: Vin sase luni grele pentru economie!

Economia Romaniei va intra in urmatoarele sase luni intr-o perioada nefavorabila. Perceptia analistilor financiari privind evolutia economiei Romaniei in urmatoarele sase luni a inregistrat in octombrie cea mai puternica inrautatire din Europa Centrala si de Est, potrivit unui sondaj al institutului de cercetare ZEW.

Indicele care masoara perceptia analistilor pentru economia romaneasca in urmatoarele sase luni a scazut cu 30,2 puncte, la -35,8 puncte, se arata in sondajul realizat de ZEW in colaborare cu grupul austriac Erste.

Turcia si Polonia au depasit Romania dupa cresteri de 16 puncte, respectiv 11,8 puncte, in octombrie, la -15,4 si -25 puncte. Imediat dupa Romania se situeaza Cehia, cu -38,6 puncte.

In ceea ce priveste economia actuala, Romania se mentine pe penultima pozitie in Europa Centrala si de Est, dupa Ungaria. Indicele care evalueaza situatia economiei romanesti in prezent a scazut cu 10,3 puncte, la 47,5 puncte, in timp ce pentru Ungaria acesta s-a deteriorat cu 11,9 puncte, la 68,2 puncte.

Indicatorul pentru situatia actuala a regiunii a coborat cu 1,5 puncte in octombrie, la 5,7 puncte.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Standard and Poor's a redus cu o treapta ratingul Sloveniei... Vicepresedinte al Comisiei Europene: Este important ca previziunile de crestere economica din Romania pentru 2012 sa dev...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x