Antena Căutare

100.000.000 de oameni din întreaga lume sunt în carantină. Ce măsuri s-au luat până la acest moment în toate țările afectate

Peste o sută de milioane de oameni sunt în carantină. Tot mai multe ţări de pe continent îşi închid frontierele, suspendă adunările publice şi îşi îndeamnă cetăţenii să rămână în case, pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

100.000.000 de oameni din întreaga lume sunt în carantină. Ce măsuri s-au luat până la acest moment în toate țările afectate
100.000.000 de oameni din întreaga lume sunt în carantină. Ce se întâmplă la aceste momente în toate țările afectate

Dar lupta este departe de a fi câştigată: în ultimele 24 de ore, numărul deceselor din statele Uniunii Europene a fost cel mai mare de la izbucnirea epidemiei. În Marea Britanie, specialiştii conturează un scenariu de coşmar: criza ar putea dura încă un an şi aproape 8 milioane de oameni ar urma să fie internaţi în spitale.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 158! În ce stare se află pacienții

Dintre ţările europene, Italia continuă să deţină tristul record al numărului de persoane infectate cu coronavirus: aproape 25.000, din care peste 1.800 au murit. Mai mulţi români se numără printre cei contaminaţi. Ameninţarea virusului a golit bisericile: într-un orăşel din Lombardia, preotul a lipit pe strane pozele credincioşilor rămaşi în case, pentru a nu se simţi singur în timpul liturghiei.

Efectele tragice ale epidemiei se dezvăluie printr-o comparaţie numerele actuale şi cele de anul trecut ale unui ziar din Bergamo: rubrica deceselor este acum mult mai amplă şi ocupă câteva pagini.

Măsuri Excepționale - România a intrat, astăzi, în stare de urgență! Ce se va întâmpla în toată țara

Bilanţul este tot mai grav şi în Spania, acolo unde numărul morţilor se apropie de 300. Străzile marilor oraşe, altădată pline de viaţă, sunt acum aproape pustii.

Este o stare de linişte nefirească în Valencia. Nu este aproape nimeni pe străzi. Este o zi frumoasă, o zi cu soare, 22 de gradeşi totuşi pare un oraş pustiu!

București, cel mai mare focar de infecție din România. Nu se vor închide graniţele, Capitala sau metroul

Poliţia şi armata sunt mobilizate pentru a impune respectarea regulilor stării de urgenţă. Militarii prezenţi pe străzi şi dronele poliţiei le reamintesc cetăţenilor că trebuie să rămână, cât mai mult cu putinţă, în case.

Întreaga populaţie a Cehiei este în carantină, în Slovacia este stare de urgenţă, iar Germania şi-a închis frontierele cu ţările vecine, mai sever afectate. Restaurantele, barurile şi cinematografele şi-au suspendat activitatea în Austria, Belgia şi Luxemburg, după o măsură similară adoptată în Franţa.

Italia, cea mai afectată țară din Europa: Au murit 1.809 persoane, iar 24.747 sunt confirmate pozitiv cu COVID-19

Teama de virus îi face pe oameni să ia cu asalt magazinele. Chiar şi britanicii, renumiţi pentru calmul lor, încep să cedeze în faţa panicii. Marile reţele comerciale fac apel la cetăţeni să nu mai cumpere cantităţi exagerate de produse, deoarece aceasta va perturba şi mai mult aprovizionarea.

Absenteism-record în primul tur al alegerilor municipale în Franţa şi incertitudini cu privire la turul doi... Trump, optimist, însă expertul său în coronavirus avertizează că ”ceea ce este mai rău abia vine”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x