Antena Căutare

11 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie. Aproape 3000 de persoane si-au pierdut viata

Astazi se implinesc 11 ani de la cel mai grav atac asupra Statelor Unite, dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. Turnurile Gemene de la New York au fost doborate de doua avioane de pasageri, deturnate de teroristii retelei Al-Qaida. Al treilea avion a lovit Pentagonul, iar un altul, care ar fi urmat sa distruga Casa Alba, s-a prabusit in Pennsylvania. Aproape 3000 de oameni au murit in acea zi neagra care a schimbat istoria lumii.

Ora 8.46 (15.46, ora Romaniei). Aglomeratia atingea momentul de varf in New York. Sute de mii de oameni se indreptau catre locul de munca. Cladirile World Trade Center se umpleau de angajatii care veneau la locul de munca. Un Boeing 767 al companiei American Airlines, cu 92 de persoane la bord, dintre care cinci teroristi, loveste unul dintre turnuri. Etajele superioare ale cladirii sunt in flacari. Panica se instaleaza.

Ora 9.03 (16,03, ora Romaniei). Al doilea Boeing 767 al companiei United Airlines cu 65 de persoane la bord, dintre care cinci erau teroristi, a lovit cel de-al doilea turn. Posturile de televiziune din intreaga lume transmiteau in direct evenimentul.

Ora 9.43 (16.42, ora Romaniei). Al treilea avion Boeing 757 al companiei American Airlines, cu 59 de persoane la bord si alti cinci teroristi, s-a prabusit peste Pentagon.

Ora 10.03 (17.03, ora Romaniei). Al patrulea avion Boeing 757, care transporta 44 de persoane la bord, dintre care patru erau teroristi, s-a prabusit pe un camp din Pennsylvania, in estul tarii. Avionul urma sa loveasca Casa Alba.

Ora 10.05 (17.05, ora Romaniei). Turnul sudic al World Trade Center se prabuseste.

Ora 10.28 (17.28, ora Romaniei). Turnul nordic cedeaza, acoperind centrul New York-ului cu un nor dens de praf.

Sute de persoane au fost prinse sub daramaturi. Imaginile socante de la fata locului fac inconjurul lumii. Bilantul victimelor s-a ridicat la 2978 de morti, dintre care 2749 doar in New York.

In acea dimineata, presedintele George W. Bush vizita o scoala din Florida. El a fost condus de urgenta la o baza militara, iar seara, a declarat de la Washington ca autorii atentatelor nu vor ramane nepedepsiti.

Nouasprezece teroristi Al-Qaida au fost implicati in atentantele sangeroase. De atunci, a inceput vanatoarea liderilor gruparii teroriste, Osama bin-Laden fiind cap de lista.

Presedintele Barack Obama si colaboratorii sai vor pastra un moment de reculegere, marti, la Casa Alba, la ora la care a fost lovit primul din cele doua turnuri gemene.

FOTO: joodsactueel.be

Citeste si:

Patru romani, victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001

11 septembrie 2001: Cele mai cunoscute teorii ale conspiratiei

11 septembrie 2001. Fotografiile

O pictura dintr-o biserica romaneasca anunta atentatele de la 11 septembrie 2001

Omenirea s-ar putea confrunta cu un nou atac terorist de anvergura, in urmatorii 10 ani

Cel mai mare targ de aeronautica se deschide la Berlin... Dominique Strauss-Kahn, fotografiat in compania unei noi iubite. Cine e misterioasa blonda?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x