Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Italia declanșează stare de urgență! Zece orașe "închise" în apropiere de Milano: 16 oameni infectați cu coronavirus în doar 24 de ore

Epidemia de coronavirus s-a agravat vineri în nordul Italiei, oficialii anunţând noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în cea vecină, Veneto. 

Stare de urgență în Italia, din cauza coronavirus

Metro

La doar câteva ore după ce au informat că şase persoane au contactat virusul, primele cazuri cunoscute de transmitere locală a noului coronavirus, oficialii italieni au anunţat alte opt cazuri, printre care şi cinci lucrători sanitari.

Citește și: Cercetătorii de la Hong Kong au publicat o nouă imagine a virusului la microscop. Cazurile de infectare cu coronavirus în Coreea de Sud s-au dublat în ultimele 24 de ore

Într-o ştire separată, agenţia de ştiri ANSA a anunţat că două persoane au fost diagnosticate cu o boală foarte contagioasă în regiunea Veneto, dar până acum nu se ştie dacă este vorba despre o infectare cu noul coronavirus.

Baruri, școli și alte locuri publice închise în 10 orașe din Italia

Între timp, surse oficiale au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis vineri barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus în cazul a 16 persoane, relatează AFP.

Citește și: Românii de pe nava Diamond Princess, care au cerut repatrierea, nu sunt infectați cu coronavirus. Cei șase vor fi aduși în România

Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătăţii în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

Recomandari