Antena Căutare

900.000 de lei pentru evacuarea romanilor din Libia

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anuntat ca ministerul are contact permanent cu toti cei 450 de romani aflati in Libia si ca, la acest moment, exista 220 de cereri de evacuare ale acestora din Libia.

Pentru aceasta operatiune, Guvernul a decis alocarea a 900.000 lei pentru sprijin consular si evacuarea cetatenilor.

Cetatenii romani care vor parasi Libia in urmatoarele zile vor fi transportati cu un avion militar al MApN de pe aeroportul din capitala libiana in cel din La Valetta, capitala Maltei, de unde urmeaza sa fie preluati pentru transfer spre Romania de un avion al TAROM.

80 de romani au fost evacuati ieri din Libia, si acum este in pregatire o cursa charter pentru a ajunge la Tripoli pentru noi evacuari. Ministrul e explicat ca una din companiile de zbor din Romania va trimite o cursa catre Malta, unde urmeaza sa fie imbarcati cetateni romani adusi din Tripoli.

Patru sute de persoane au murit in ultimele zile in urma violentelor izbucnite in timpul revoltei impotriva regimului lui Muammar Gadhafi.

Mai multe state, printre care Franta, Germania, Olanda, Marea Britanie, Statele Unite si China au anuntat, marti, ca trimit avioane si nave in Libia pentru a-si repatria cetatenii, in urma violentelor din aceasta tara.

Sursa: Antena3

Foto: media.silive.com

Libia a redus productia de petrol: barilul Brent a depasit pragul de 110 dolari!... Ahmadinejad: Revoltele vor ajunge in Europa si in America...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x