Antena Căutare

A exorcizat peste 70.000 de persoane și a avertizat populația că "ISIS e Satana". La 91 de ani, exorcistul Vaticanului s-a stins din viață

Cel mai cunoscut exorcist, preotul catolic Gabriele Amorth, s-a stins din viață la 91 de ani, după o lungă boală, într-un spital din Italia.

Cel mai cunoscut exorcist, preotul catolic Gabriele Amorth, s-a stins din viață la 91 de ani, după o lungă boală, într-un spital din Italia.

S-a născut în 1925 la Modena, a devenit membru al Societății Sf. Paul în 1947 și a devenit preot în 1951, iar în 1985 a fost numit exorcist oficial al Diocezei de Roma.

A scris numeroase cărți pe această temă. Cartea sa "Dio piu bello del diavolo" (Dumnezeu este mai frumos decât diavolul) este considerată testamentul său uman și spiritual.

Și-a dedicat viața menirii de a elibera oamenii de sprititele rele. Acesta susținea că a efectuat de-a lungul timpului peste 70.000 de exorcizări. De asemenea, considera ca seria Harry Potter instigă oamenii la vrăjitorie.

Anul trecut, a declarat într-o conferință de presă că „ ISIS este Satana”. Acesta susținea și despre Hitler și Stalin că erau posedați de Satana.

Gabriele Amorth și-a desfășurat activitatea între anii 1990 și 2000, după care a ieşit la pensie. A fondat şi a condus Asociaţia Internaţională a Exorciştilor, care are 250 de membri din 30 de ţări. El a publicat mai multe cărți în care era tratată tema binelui și a răului.

Vaticanul a recunoscut Asociația Internațională a Exorciștilor în 2014, sprijinind o practică pe care nu o admit sau apreciază toate Bisericile.

Mai des decât predecesorii săi, papa Francisc menționează prezența nocivă a "diavolului", a "demonului", a "Satanei" în lume, precum și necesitatea de a lupta prin diferite mijloace împotriva ei, potrivit agerpres.ro.

Recent, cu prilejul unei slujbe în memoria preotului francez Jacques Hamel, ucis de jihadiști în biserica sa în luna iulie, Suveranul Pontif a afirmat că a ucide în numele lui Dumnezeu este "satanic".

Pentru că se poate! Cum a ajuns Putin să facă reclamă la îngheţată, în China... Lindsay Lohan, beată criță înaintea unui interviu valoros! 650.000 de euro pentru apariția sa în cel mai cunoscut show d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x