Antena Căutare

A fost descoperit locul unde se afla masa rotunda a regelui Arthur

Un grup de cercetatori sustine ca a gasit locul in care era amplasata faimoasa "masa rotunda" a regelui Arthur. Masa, care se pare ca nu era o simpla piesa de mobilier, ci o structura uriasa din lemn si piatra, in jurul careia se puteau aseza pana la o mie de oameni, ar fi fost localizata intr-un vechi amfiteatru roman, din Chester, in Anglia, scrie The Telegraph.

Descoperirea este cu atat mai valoroasa cu cat ofera indicii despre organizarea ierarhica din vremea regelui Arthur. Cercetatorii spun ca nobilii din Camelot se asezau in jurul mesei, in ordinea rangului, in timp ce slujitorii de rang inferior statau in spatele lor pe niste banci de piatra.

Istoricii banuiau ca cetatea Camelot, punct de intalnire al regelui cu cavalerii sai, se afla pe locul unui fost amfiteatru roman.

Argumentul decisiv pentru cercetatori a fost descoperirea unui loc de executie si a unui monument dedicat martirilor crestini, descrise intr-una dintre biografiile regelui Arthur, intocmite de un calugar pe nume Gildas.

Extraterestru sau creatura mitica? O vietate ciudata ingrozeste Thailanda!... Mai multe tari europene lovite de un puternic val de caldura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x