Antena Căutare

Activitate seismică alarmantă! Încă un cutremur puternic s-a produs în urmă cu puțin timp

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,9 pe scara Richter, s-a produs vineri în Noua Britanie, cea mai mare insulă din Arhipelagul Bismarck, aparţinând statului Papua Noua Guinee.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,9 pe scara Richter, s-a produs vineri în Noua Britanie, cea mai mare insulă din Arhipelagul Bismarck, aparţinând statului Papua Noua Guinee.

Deocamdată, nu au fost declarate victime și nu a fost declanşată alerta de tsunami.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică în întreaga lume, a localizat epicentrul la o adâncime 10 kilometri, conform datelor preliminare.

Kokopo, capitala provinciei Noua Britanie de Est, cu o populaţie de 20.000 de locuitori, se află la 129 de kilometri de epicentru, potrivit Agerpres.

Acest cutremur a fost înregistrat după ce un seism cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc, joi, în Extremul Orient rus.

Cutremurele se produc frecvent în Papua Noua Guinee, situată pe "centura de foc a Pacificului", joncţiune a mai multor plăci tectonice.

La 26 februarie anul acesta, un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a provocat moartea a circa o sută de persoane şi peste jumătate de milion de sinistraţi în zona montană Southern Highlands din Papua Noua Guinee.

La 26 martie, un alt seism de 6,6 grade s-a produs în Noua Britanie, principala insulă din arhipelagul Bismark, fără să se înregistreze victime sau să fie declarată alertă de tsunami.

Wow! Compania le oferă celor 4000 de angajați primă de Crăciun de 2.200 de euro! Motivul este inedit... Acțiune fără precedent! Fiscul a pus ochii pe conturile acestor cetățeni! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x