Antena Căutare

A început războiul. Putin, primele declarații, după atacarea Siriei: " Îi va ajuta pe terorişti! Preşedintele american, președintele francez şi prim-ministrul britanic sunt criminali"

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacul asupra Siriei lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa drept „o agresiune” şi a cerut o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU în timp ce liderul suprem al Iranului. Ayatollah Ali Khamenei, i-a numit criminali pe conducătorii celor trei ţări, scrie The Guardian.

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacul asupra Siriei lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa drept „o agresiune” şi a cerut o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU în timp ce liderul suprem al Iranului. Ayatollah Ali Khamenei, i-a numit criminali pe conducătorii celor trei ţări, scrie The Guardian.

Putin a declarat că Rusia va cere o întrunire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre „acţiunile agresive ale SUA şi aliaţilor săi”. El a adăugat că Rusia „condamnă ferm atacul asupra Siriei, acolo unde soldaţii ruşi ajută guvernul legitim în lupta sa cu terorismul”.

A început războiul. România se implică în conflictul mondial dintre SUA și Siria. MAE: "Punem la dispoziţie toate datele"

Preşedintele rus a afirmat în cadrul unui comunicat emis de Kremlin că atacurile coaliţiei condusă de SUA „vor înrăutăţi dezastrul umanitar din Siria”. Putin a adăugat că atacul „va aduce suferinţă populaţiei şi îi va ajuta pe teroriştii care au torturat cetăţenii sirieni în ultimii şapte ani şi vor provoca un noul val de refugiaţi”.

Atacul are „un efect devastator asupra întregului sistem de relaţii internaţionale”, a susţinut Putin. El a a subliniat din nou că nu au existat dovezi privind atacul cu arme chimice. „Experţii militari ruşi aflaţi la faţa locului nu au găsit niciun semn că ar fi fost folosit clor sau alte substanţe toxice. Niciun locuitor nu a confirmat un atac chimic”, a precizat Putin.

A început războiul. Reacția președintelui Klaus Iohannis, după atacul SUA în Siria

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, un aliat fidel al regimului lui Bashar al-Assad, a condamnat raidurile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA, referindu-se la liderii celor trei ţări ca fiind „criminali”.

Declar că preşedintele american, preşedintele francez şi prim-ministrul britanic sunt criminali şi au comis o crimă”, a declarat el conform agenţiilor de stat.

Nu încape îndoială că SUA şi aliaţii săi, care sunt implicaţi într-o intervenţie militară în Siria fără să aibă vreun document valabil şi înaintea unui raport final al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, se consideră poliţia şi judecătorii globali. Ei sunt responsabili pentru consecinţele acestei intervenţii şi ar trebui traşi la răspundere”, a adăugat Ali Khamenei.

Ministerul de Externe al Iranului a afirmat într-un comunicat că „agresiunea reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Siriei”.

Având în vedere reguli religioase, legale şi etice, Iranul se opune folosirii armelor chimice, dar în acelaşi timp, respinge ferm şi condamnă crearea de scuze pentru a invada o ţară independentă”, se arată în comunicatul ministerului.

A început războiul. SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria. Rusia: "Astfel de acţiuni nu vor rămâne fără con... A început războiul. Primele imagini din timpul atacului devastator din Siria (FOTO-VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x