Antena Căutare

Alerta terorista in Europa. Romania mentine nivelul "albastru"

Un drum prin Europa va poate costa viata, i-a avertizat Departamentul de Stat pe cetatenii americani. Batrinul continent a devenit tinta pentru atentate teroriste. Membrii Al Qaeda ar tinti cele mai populare destinatii turistice din Europa. Romania, aflata la nivelul "precaut" de alerta, intra pe lista "alte state UE".

Paris, Londra, Berlin sunt primele orase pe care presa europeana le da astazi drept tintele Al Qaida. Oficial, Romania nu este pe lista.

In toate capitalele europene, cele mai aglomerate linii de trasport in comun sunt sub supravegherea permanenta a fortelor de ordine. Mai mult, politistii au impanzit strazile in apropierea principalelor puncte turistice. Acolo unde mii de oameni, inclusiv romani, ajung in fiecare zi.

Si Romania e pregatita sa ridice nivelul de alerta terorista. Deocamdata, il mentin pe cel albastru, adica precaut.

Nici statele europene nu au ridicat deocamdata nivelul de alerta terorista. Nu oficial. Dar toate au luat in serios avertismentul.

Turistii stiu de ce se tem. In urma cu cateva zile, serviciile secrete occidentale au dejucat mai multe atentate in Europa. Si tot in Marea Britanie, Franta si Germania. Banuiti au fost extremistii musulmani. Dar nici americanii nu sunt mai linistiti. In mai, o bomba a fost gasita in Times Square. Nu apucase sa explodeze. FBI-ul a facut o simulare a exploziei care s-ar fi putut produce in cel mai aglomerat loc din New York.


Australia va fi lovita de cea mai mare invazie de lacuste din ultimii 75 de ani... Baconschi il va inlocui pe presedinte, la conducerea delegatiei Romaniei la Summit-ul UE-Asia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x