Antena Căutare

Tragedie în munții: Trei alpinişti de renume, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe puternice

Tragedie în Munţii Stâncoşi: Trei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Autorităţile canadiene au transmis că trei alpinişti sunt consideraţi decedaţi, în urma unei avalanşe produse în Munţii Stâncoşi, în zona Parcului Naţional Banff din Canada, relatează BBC.

Cei trei alpinişti încercau să escaladeze partea estică a muntelui Howse Peak, dar nu au reuşit să ajungă în timp util la punctul de verificare. Autorităţile au început operaţiunea de căutare şi „au identificat dovezi ale producerii unei avalanşe” şi echipamente de alpinism, anunță Mediafax.

Operaţiunea de căutare se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi din cauza riscului producerii unei noi avalanşe.

Cei trei alpinişti au fost identificaţi de reprezentanţii North Face, compania de echipamente sportive care îi sponsoriza: David Lama şi Hansjoerg Auer din Austria şi Jess Roskelley din Statele Unite.

Cine este bărbatul care apare în fotografia virală de la Notre Dame? Sute de mii de oameni au pus umărul la găsirea lui... Pericol uriaș la Catedrala Notre Dame din Paris! Ce s-a descoperit, la câteva zile de la incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x