Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Adevărul despre efectele coronavirusului în corp: „Am bătut COVID-19 acum patru luni, dar sechelele mă doboară și astăzi!”

Adevărul pe care prea puțini îl spun despre coronavirus. Infectată în martie, declarată vindecată, o tânără încă se bate cu sechelele lăsate de boală. Și nu este singura: „Totul început cu un gâdilat ușor în gât. Acum, nu mai știu cum se simte parfumul și am probleme uriașe cu memoria.”

Adevărul despre efectele coronavirusului în corp: „Am bătut COVID-19 acum patru luni, dar sechelele mă doboară și astăzi!”

Pacienții care au bătut COVID-19 descriu sechelele cu care a rămas, chiar și la câteva luni după ce au fost declarați vindecați.

Samantha Demmler a primit primul rezultat pozitiv în martie, după ce a revenit în SUA dintr-o excursie în Australia.

„Simțeam că mă gâdila ceva în gât. Nu știu cum aș putea descrie mai bine senzația. Nu mi-aș fi putut imagina vreo clipă că luasem virusul ce a paralizat întreaga lume”, a spus ea, pentru Daily Mail.

La 27 de ani și fără să aibă vreo problemă de sănătate preexistentă, Samantha a fost, inițial, optimistă. Însă pe măsură ce simptomele se agravau, iar boala avansa într-un ritm amețitor, panica a început să pună stăpânire.

„Îngerul era om, mulțumesc!” Scrisoarea emoționantă a Ioanei, care a învins coronavirusul, cu ajutorul unor „eroi cu mască”

„După câteva zile, optimismul îmi dispăruse complet. Eram îngrozită. Îmi rulau în minte scenarii cumplite”, a adăugat Samantha.

Pe 29 martie, medicii i-au dat vestea mult așteptată: scăpase de virus. Cu toate astea, patru luni mai târziu, tânăra încă se luptă cu sechelele lăsate de boală.

„COVID-19 m-a lăsat cu lichid la plămâni, lipsa mirosului și probleme mari de memorie”, a scris Samantha, pe pagina ei de Facebook.

A murit încercând să arate că nu există COVID. S-a expus voit unui risc imens și a pierdut: „Cred că am făcut o greşeală. Am crezut că e o farsă”

Cazul ei nu este singular. Tot mai mulți pacienți vindecați descriu problemele cu care se confruntă.

Medicii infecțioși avertizează că, în prezent, există prea puține date despre coronavirus și evoluția post-infectare. Nimeni nu știe cum îi va afecta un al doilea val al epidemiei pe cei care s-au luptat deja cu boala.

Coronavirus România. Bilanț alarmant raportat la numărul foarte mic de teste făcute

1.104 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România din doar 7.574 teste prelucrate. Grupul de Comunicare Strategică anunță și alte 19 decese. 353 de pacienți sunt internați al Terapie Intensivă.

„Covid? O tâmpenie! Nu există! I-au plătit pe toți!” - Coronascepticii, tot mai mulți în România. Un medic explică fenomenul periculos

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.110.534 de teste. Dintre acestea 7.574 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.697 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 59 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 27 iulie.

Recomandari