Antena Căutare

Americanii construiesc in Israel un buncar de 100 de milioane $. Imobilul va avea cinci etaje in subteran

“US Army Corps of Engineers'' (USACE) intentioneaza sa supervizeze constructia unei structuri subterane de cinci etaje pentru un complex al Fortelor de Aparare Israeliene (IDF), in mod ciudat numit „Site 911”, la o baza a Fortelor aeriene israeliene din apropiere de Tel Aviv, relateaza cotidianul american The Washington Post.

Structura, a carei constructie este prevazuta sa dureze peste doi ani si sa coste pana la 100 milioane dolari, va avea sali de clasa la etajul 1, un amfiteatru la etajul 3, un laborator, usi rezistente la socuri, protectie impotriva radiatiilor neionizante si o paza foarte stricta. Va fi nevoie de autorizatie pentru toti muncitorii din constructii, zidul va fi pazit de gardieni, iar ni[te bariere vor separa structura de restul bazei.

Doar pentru contractanti americani

Doar firme de constructii din SUA vor avea permisiunea sa liciteze pentru contract, iar propunerile erau asteptate pentru data de 3 decembrie, potrivit celei mai recente notificari a USACE.

''Site 911'' este cel mai recent dintr-o istorie lunga de proiecte de constructii militare asumate de SUA pentru IDF, in conformitate cu programul ''Foreign Military Sales'' (FMS) al SUA. Memorandumul de la Wye River din 1998 intre Israel si Autoritatea Palestiniana a dus la construirea de catre SUA de structuri militare pentru israelieni in valoare de aproximativ 500 milioane dolari, cele mai multe dintre ele initial intr-o parte nedezvoltata a desertului Negev. Aceasta pentru a asigura baze de unde fortele IDF stationate in Cisiordania sa poata fi redesfasurate.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Batman si Captain America, in vizita la un spital de copii... Ambasadorul Serbiei la NATO s-a sinucis pe aeroportul din Bruxelles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x