Americanii isi aleg astazi presedintele! Obama si Mitt Romney, la egalitate

Toata lumea priveste spre Statele Unite, acolo unde americanii decid, la finalul unui maraton de 18 ore, cine va deveni cel mai puternic om al planetei. Votul va pune capat unei curse epuizante care a inceput cu aproape doi ani in urma si a costat aproape 6 miliarde de dolari. A fost una dintre cele mai scumpe campanii din istorie ce a pus in oglinda nu numai doua partide ci doua viziuni diferite despre America

Presedintele carismatic si afaceristul milionar isi disputa pe viata si pe moarte votul a 240 de milioane de americani. E momentul cand totul se contabilizeaza: promisiunile facute, popularitatea sau gafele. Iar ambii candidati s-au remarcat la toate aceste capitole.

Daca votul de azi ar fi pentru cel mai carismatic candidat, Barack Hussein Obama n-ar avea adversar. Spontan in discursuri, in bai de multime si chiar in emisiuni televizate, momentele marca Obama sunt greu de uitat.

Obama e presedintele-glamour al Americii. Primul care a luat un Nobel pentru Pace in timpul mandatului, plus doua premii Grammy. Si tot el e presedintele care face politica la fast food ori pe terenul de bachet. Lumea l-a placut chiar si cand a gafat, asa cum s-a intamplat cand a fost pus la punct de Regina Marii Britanii, pentru ca a vorbit in timp ce se intona imnul.

De cealalta parte, adversarul Mitt Romney, a castigat voturi trambitand nereusitele lui Obama. I-a reprosat ca, dupa 4 ani, tara are 23 de milioane de someri si o datorie de peste 16 mii de miliarde de dolari. Republicanul are o avere de 250 de milioane de dolari, ce i-a permis, cand era guvernator de Massachusetts, sa fie platit simbolic, cu salariul de 1 dolar. Banii nu l-au pus la adapost de gafele pe care le comite in serie.

Vor alege americanii continuitatea, alaturi de Barack Obama sau vor miza totul pe cartea republicanilor? Cei doi sunt la egalitate, iar rezultatele se vor afla maine dimineata

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri