Antena Căutare

Amnesty International cere din nou arestarea lui George W. Bush pentru tortura

Organizatia Amnesty International (AI) cere arestarea fostului presedinte al Statelor Unite, George W. Bush, cat timp acesta se afla in vizita in Africa, informeaza Politico.

Organizatia pentru drepturile omului a emis un comunicat prin care cere guvernelor Etiopiei, Tanzaniei, sau exectuivului din Zambia sa il aresteze pe fostul sef de la Casa Alba.

Conform comunicatului, cel de-al 43-lea presedinte al Statelor Unite se face vinovat de complicitate la tortura in perioada mandatelor sale in Statele Unite si ar trebui arestat si retinut pentru o ancheta internationala.

"Legea internationala stipuleaza ca nu ar trebui sa existe niciun refugiu pentru cei responsabili de tortura. Etiopia, Tanzania si Zambia ar trebui sa profite de ocazie, sa-si indeplineasca datoria de a incheia impunitatea de care s-a bucurat George W. Bush", se arata in comunicat.

Fostul presedinte al Statelor Unite se afla in vizita in Africa pentru a participa la o campanie de constientizare ce priveste SIDA, cancerul cervical si mamar.

Amnesty International a laudat scopul filantropic al vizitei lui Bush, dar a mentionat ca acest lucru nu il esclude pe fostul presedinte de la raspunderea pe care o are in fata legii internationale.

CITESTE si...

Organizatia pentru drepturile omului Amnesty International (AI) a solicitat autoritatilor canadiene sa il aresteze, sa il acuze sau sa il extradeze pe fostul presedinte american George W. Bush, in timpul vizitei sale in Canada

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Italia: Doi romani prinsi cu jumatate de tona de marijuana... Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x