Antena Căutare

Ampla investigatie in Italia, dupa moartea detinutului roman in greva foamei: Si MAE cere ancheta

Autoritatile italiene au demarat o ampla investigatie in cazul detinutului roman care a murit pentru ca se afla in greva foamei de 50 de zile, scrie ziarul La Repubblica, in editia electronica.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, luni, referitor la romanul mort in Italia dupa ce a facut greva foamei 50 de zile, ca a fost informat despre situatia acestuia abia dupa deces si ca va ordona o ancheta pentru a se stabili in ce conditii s-a produs acest caz si daca cineva din minister cunostea detaliile.

Ministrul a declarat ca e "regretabil" ca s-a putut intampla asa ceva si a adaugat ca, "fiind vorba de viata unui om, cerem ancheta pana la capat".

MAE: Autoritatile italiene au incalcat uzantele internationale in cazul romanului mort dupa ce a facut greva foamei

Autoritatile romane spun ca nu au stiut de cazul detinutului, fiindca politia italiana nu i-a anuntat si nici tanarul nu a solicitat ajutor diplomatic. Ministrul de externe, Andrei Marga, sustine ca va cere explicatii ministrului de externe si ministrului justitiei din Italia.

Un detinut roman a murit luni dimineata intr-un spital din Lecce dupa 50 de zile de greva foamei, potrivit agentiei de stiri ANSA

Virgil Cristian Pop, in varsta de 38 de ani, ispasea o pedeaspa definitiva pentru furt, dar a sustinut mereu ca este nevinovat. Barbatul, originar din Bucuresti a decis sa intre in greva foamei acum 50 de zile pentru a-i fi suspendata pedeapsa. In urma cu patru zile, medicii penitenciarului au decis transferarea romanului in spital.

La trei ani de la cazul "Crulic"

Un alt caz asemanator s-a petrecut acum 3 ani in Polonia, Cracovia, acolo unde un alt roman, Daniel Claudiu Crulic, a murit in aceleasi conditii, dupa ce timp de doua luni a intrat in greva foamei.


Foto: Intact Images

VIDEO! Extremistii unguri protesteaza impotriva UE si FMI... VIDEO! O blonda din grupul FEMEN a “atacat” trofeul Euro 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x