Antena Căutare

O amprentă veche de peste 130 de milioane de ani, descoperită în urma ravagiilor făcute de furtuna Ciara

În urma furtunii violente Ciara, ce a făcut ravagii în ultimele zile în Marea Britanie, a fost descoperită amprenta unui dinozaur care a cutreierat Pământul în urmă cu 130 de milioane de ani, potrivit experților fosili.

O amprentă veche de peste 130 de milioane de ani, descoperită în urma ravagiilor făcute de furtuna Ciara Galerie
O amprentă veche de peste 130 de milioane de ani

Amprenta, care a fost descoperită pe o plajă din Isle Of Wight, pare a fi a unui dinozaur artropod, cunoscut sub numele de Neovenator sau Spinosaurus Baryonyx.

O amprentă veche de peste 130 de milioane de ani, descoperită în urma ravagiilor făcute de furtuna Ciara

Theo Vickers, de la Wight Coast Fossils, a declarat pentru Daily Mail : „Toată această vreme dezvăluie urme de lumi dispărute de-a lungul coastei noastre. Acesta este un exemplu cu adevărat fascinant al modului în care evenimente precum furtuna Ciara continuă să expună urme din medii antice în jurul coastei noastre. Golful Sandown a dezvăluit ieri această frumoasă urmă de dinozaur de 130 de milioane de ani, păstrată în lutul viu colorat."

Neovenatorul, care se traduce literalmente ca „nou vânător”, a fost o ființă temătoare, care avea o lungime de aproximativ 7,6 metri și putea cântări până la două tone.

Vickers a continuat: „Vârfurile acestei urme pot indica un tip de dinozaur cunoscut sub numele de un mare artropod, poate Neovenator sau Spinosaurus Baryonyx. Amprentele de argilă precum acestea pot fi relativ frecvente, dar nu țin de forțele eroziunii mult timp. Din păcate, acestea vor dispărea în mod obișnuit în câteva zile sau săptămâni."

O amprentă veche de peste 130 de milioane de ani, descoperită în urma ravagiilor făcute de furtuna Ciara

Scheletul unei CREATURI surprins pe o plajă din Scoția! "Este monstrul Loch Ness"​

Amprenta fosilă a fost găsită în urmă cu câteva zile, pe 12 februarie, de grupul Wight Coast Fossils. Amprenta a apărut la doar două săptămâni după ce o coadă de dinozaur fosilizată a fost dezvăluită pe aceeași insulă.

Expertul neovenator Chris Baker, paleontolog care a lucrat anterior la Universitatea din Southampton, a adăugat: „Craniul Neovenatorului a dezvăluit cel mai complet canal neurovascular, foarte ramificat, cel mai aproape de vârful botului. Acest lucru ar fi găzduit ramuri ale nervului trigemen, care este responsabil pentru senzația de pe față și vasele de sânge asociate. Acest lucru sugerează că Neovenator a avut un bot extrem de sensibil, deoarece dinozaurii și-au folosit capul pentru majoritatea activităților."

Cheltuielile militare mondiale înregistrează o creştere importantă şi ating nivelul din 2008, relevă IISS într-un raport... Confiscare importantă de armament şi muniţie în Sicilia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x