Antena Căutare

TRAGIC! Animalele de la zoo ar putea fi lăsate să se mănânce între ele. "Am făcut deja lista cu cele care vor fi sacrificate"

Grădinile zoologice din Germania au fost foarte afectate de apariția crizei povocată de COVID-19. Conducerea Neumunster Zoo spune că a rămas fără resurse şi face apel la donaţii pentru a putea hrăni animalele.

TRAGIC! Animalele de la zoo ar putea fi lăsate să se mănânce între ele. "Am făcut deja lista cu cele care vor fi sacrificate"
TRAGIC! Animalele de la zoo ar putea fi lăsate să se mănânce între ele. "Am făcut deja lista cu cele care vor fi sacrificate" | Hepta

Gradina zoologică ar fi trebuit să fie foarte aglomerată în această perioadă a anului, însă din cauza pandemiei de coronavirus, aceasta a rămas fără resurse şi nu mai are cu ce să hrănească animalele, iar directorii cer acum donaţii.

Verena Kaspari a caracterizat situaţia ca fiind "neplăcută". Ea a mai spus că pinguinii şi focile consumă o mare cantitate de peşte zilnic.

"Dacă se va ajunge acolo, aş prefera să le eutanasiem pe unele decât să le lăsăm să moară de foame. În cel mai rău scenariu, va trebui să hrănim unele animalele cu alte animale", a mai spus aceasta.

Operaţiunea BAMBI! Un pui de căprioară a fost salvat şi îngrijit după ce a rămas blocat într-un gard de fier-VIDEO

Pierderile Neumunster Zoo se ridică la 175.000 euro de la startul pandemiei. Grădinile zoologice din Germania cer un ajutor guvernamental de 100 milioane euro pentru a putea trece peste criză şi pentru a putea hrăni animalele.

Pe de altă parte, conducerea grădinii zoologice Schonbrunn, una dintre marile atracţii ale Vienei, a notat că a supravieţuit până acum din fondurile de rezervă, dar a trimis 70% dintre angajaţi în şomaj tehnic.

Unii specialişti spun că animalele pot suferi emoţional de pe urma lipsei oamenilor, ele fiind obişnuite cu aceştia. "Maimuţele în special iubesc să vadă oameni. Pentru ele, această perioadă este destul de plictisitoare", spune Philine Hachmeister, de la Berlin Zoo.

„Am făcut deja lista cu animalele care vor fi sacrificate”, a declarat un director din nordul Germaniei.

Grădina zoologică din Berlin are doi pui gemeni de panda, dar iubitorii de animale le pot vedea doar online.

„ Ne gândim mereu că vizitatorii nu ar trebui să îi vadă doar în mediul online. Nu vrem ca puii să se maturizeze până când vom redeschide”, a declarat Philine Hachmeister, purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice.

Dacă nu vor mai avea de ales, mai multe animale vor fi omorâte și date ca hrană pentru ca celelalte să supraviețuiască.

Stăpânii i-au murit, dar Bobiță tot a păzit casa! Câinele a stat o lună fără apă și mâncare! „Era răgușit, slăbit și resemnat”

N-a mai suportat dorul! Un băiețel de cinci ani a fugit de acasă pentru a-și îmbrățișa mama. Femeia lucra într-un spital... Documente arată că autorităţile chineze au ascuns populaţiei mai multe zile pericolul prezentat de coronavirus şi au org...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x