Antena Căutare

Anonymous, atac cibernetic în Rusia chiar de ”Ziua Victoriei”. Ce a apărut pe posturile TV rusești în timpul paradei militare

Astăzi Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, dar hackerii de la Anonymous au dorit să atragă atenția tuturor celor care au privit parada militară la televizor.

colaj vladimir putin, anonymous și foto cu vladimir putin la parada de ziua victoriei in rusia Galerie
Astăzi Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, dar hackerii de la Anonymous au dorit să atragă atenția tuturor celor care au privit parada militară la televizor. | Profimedia

Pe 9 mai, Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, zi ce le amintește rușilor de faptul că au luptat împotriva Germaniei naziste și au învins. În această zi importantă care este celebrată anual de poporul rus, hackerii de la Anonymous au ales să le mai dea sovieticilor încă o lovitură grea.

Pentru că parada militară în cinstea Zilei Victoriei a fost televizată, hackerii de la Anonymous au decis să le transmită un mesaj clar tuturor rușilor care au deschis televizoarele să îl vadă pe președintele lor Vladimir Putin.

Anonymous, atac cibernetic asupra Rusiei chiar de Ziua Victoriei

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hackerii au transmis mesaje prin intermediul televiziunii rusești, iar aceste mesaje fac referire clară la războiul din Ucraina pe care Vladimir Putin l-a pus la cale.

Potrivit WallStreet.ro, mai multe denumiri de posturi TV au fost schimbate, fiind înlocuite cu mesaje ale hackerilor de la Anonymous.

Citește și: Cât de mulți bani investește Rusia într-o singură zi în invazia din Ucraina. Ce include suma totală

”Mâinile voastre sunt pătate cu sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii morți. Televiziunile și autoritățile mint. Spuneți NU războiului!”, a scris unul dintre mesaje.

Gruparea Anonymous a recunoscut că ei sunt cei responsabili de acest atac cibernetic. Aceștia condamnă războiul din Ucraina în care și-au pierdut viața sute de mii de civili și mulți alți soldați care au încercat să își apere țara de bombardamentele rusești.

Între timp, Vladimir Putin a declarat cu totul altceva în timpul discursului său la parada de 9 mai, de Ziua Victoriei, încercând să mascheze tot ce se întâmplă în Ucraina.

”Militarii noștri luptă pentru siguranța țării. Facem tot ceea ce putem pentru a evita pierderile”, a spus Vladimir Putin în Piața Roșie.

Citește și: Zelenski, noi detalii despre situația din Ucraina: „Rusia nu e trasă la răspundere pentru crimele de război, fiind stat nuclear”

Vladimir Putin nu vorbește despre ce se întâmplă în Ucraina ca despre un război, ci spune că acolo au loc acțiuni militare pentru denazificarea și demilitarizarea mai multor orașe din sudul țării, care se află în apropierea Crimeei.

Analiștii de război se așteaptă ca după această zi importantă pentru Rusia, Ziua Victoriei, Vladimir Putin să ia o decizie categorică în cee ace privește războiul din Ucraina.

Cu ce se ocupă gruparea Anonymous

Gruparea Anonymous este un colectiv de hackeri fără o afiliere politică și care se reunește în jurul unor cauze precum opunerea cenzurii și controlului guvernamental. Membrii grupării promovează libertatea de exprimare.

O semnătură caracteristică a lui Anonymous este masca Guy Fawkes, portretizată în romanul și filmul distopic „V for Vendetta”, în care un anti-erou anarhist, care poartă masca, luptă împotriva unui guvern fascist, supremacist alb.

În trecut, grupul Anonymous și-a exprimat sprijinul pentru mișcările Occupy și WikiLeaks ale lui Julian Assange. Se crede că gruparea primește pe oricine dorește să se alăture și membrii săi sunt numiți „anons”.

Cât de mulți bani investește Rusia într-o singură zi în invazia din Ucraina. Ce include suma totală... Ce a transmis Jill Biden, despre vizita în România. „Cum spunea o mamă româncă: inimile noastre nu au graniţe"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x