Antena Căutare

Cât de mulți bani investește Rusia într-o singură zi în invazia din Ucraina. Ce include suma totală

Invazia Rusiei este acum la a treia lună, iar susţinerea ofensivei militare necesită o sumă de bani incredibil de mare.

Cât de mulți bani investește Rusia într-o singură zi în invazia din Ucraina. Ce include suma totală Galerie
Ce sumă incredibil de mare de bani investește Rusia într-o singură zi în invazia din Ucraina. Mai mulţi factori sunt luaţi în considerare | Hepta/ Shutterstock

Invazia Rusiei este acum la a treia lună, iar susţinerea ofensivei militare necesită aproximativ 900 de milioane de dolari pe zi, a declarat Sean Spoonts, redactor-şef al SOFREP, axat pe ştirile militare, pentru Newsweek.

Suma de bani pe care Rusia o investește într-o singură zi în invazia din Ucraina

Mai mulţi factori sunt luaţi în considerare. Această sumă include plata soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina; furnizarea de muniţie, gloanţe şi rachete; şi costul reparaţiei echipamentului militar pierdut sau deteriorat.

Citește și: Hackerii de la Killnet cer eliberarea românului acuzat că i-a ajutat în atacurile cibernetice. Mesajul amenințător al grupări

Rusia trebuie, de asemenea, să plătească pentru miile de arme şi rachete de croazieră care au fost lansate în timpul războiului şi care costă aproximativ 1,5 milioane de dolari bucata, potrivit Spoonts.

Ucraina a dat, de asemenea, o lovitură dificilă Rusiei în aprilie, cu scufundarea Moskvei, o navă de război rusă şi navă amiral a marinei, cu o pierdere estimată la 750 de milioane de dolari, potrivit Forbes Ucraina.

Publicaţia a raportat în aprilie că Ucraina a distrus peste 5.000 de piese de echipament rusesc de la începutul războiului, dar că Moskva fost de departe cea mai scumpă ţintă.

Invazia rusă în Ucraina a început la 24 februarie.

Citește și: Anonymous România, „lovitură” grea pentru Rusia! Ce au făcut românii din gruparea de hackeri. Anunțul a devenit viral

Zelenski, noi detalii despre situația din Ucraina

Rusia ”nu va fi trasă la răspundere” pentru crimele de război comise în Ucraina, datorită puterii sale ca ”stat nuclear” şi ”şantajează Europa cu ameninţări”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu pentru grupul de experţi Chatham House.

De asemenea, liderul ucrainean a afirmat că evenimentele care au loc în oraşul portuar Mariupol sunt ”un exemplu de tortură şi foamete până la moarte folosit ca armă de război”. Zelenski a mai subliniat că a fost ales să fie preşedintele întregii Ucrainei, nu a unui stat în miniatură.

”Rusia vorbeşte deschis despre arme nucleare, despre timpul necesar ca rachetele ruseşti să ajungă în oraşele europene. Ei (n.r. ruşii) procedează astfel din cauza sentimentului de impunitate. Rusia şantajează Europa prin ameninţări”, a afirmat Zelenski.

Invazia Rusiei şi ”cruzimea” trupelor sale în Ucraina ”a ignorat toate normele privind drepturile omului şi este caracteristic secolului al XVIII-lea”, a mai spus el.

”Rusia crede că nu va fi trasă la răspundere pentru crimele de război comise, deoarece deţine puterea statului nuclear”, a mai explicat liderul ucrainean, potrivit Reuters.

Oraşul portuar Mariupol este ”un exemplu de tortură şi foamete folosite ca armă de război” şi nicio organizaţie internaţională nu poate intra în oraş, a mai precizat el.

”Această lipsă de umanitate şi cruzime este modul în care armata rusă tratează oamenii. Moartea nu este cauzată de război. Nu este un eveniment militar, ci tortură până la moarte. Constituie terorism şi ură”, a subliniat Zelenski.

Întrebat care ar fi condiţiile minime pe care le-ar accepta într-un acord de pace cu Rusia, preşedintele ucrainean a răspuns: ”Am fost ales de poporul Ucrainei ca preşedinte al Ucrainei, nu ca preşedinte al unui stat ucrainean în miniatură”.

"Trupele ruse trebuie să renunţe şi să se retragă, astfel încât Ucraina să îşi poată revendica toate teritoriile dinainte de invazia Rusiei, a mai precizat el.

”Va exista un tribunal militar pentru ucidere, moarte, tortură. Dar de ce această cruzime? Este vorba de aparatul informaţional care a dezvoltat această ură şi a alimentat-o într-o asemenea măsură înainte de războiul în toată regula”, a mai spus Zelenski, potrivit BBC.

Regina Elisabeta a II-a nu va participa la petrecerile din grădina Palatului Buckingham de anul acesta. Care e motivul... Anonymous, atac cibernetic în Rusia chiar de ”Ziua Victoriei”. Ce a apărut pe posturile TV rusești în timpul paradei mil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x