Anunț de maximă importanță de la OMS. Ce se întâmplă cu populația la nivel mondial: "10% a dezvoltat imunitate, 80% este suspectă de coronavirus"

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) majoritatea populaţiei mondiale rămâne susceptibilă infectării cu noul coronavirus, iar în regiunile cele mai afectate cel mult 20% din oameni au dezvoltat o anumită imunitate, procent care în general este sub 10%, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Anunț de maximă importanță de la OMS. Ce se întâmplă cu populația la nivel mondial: "10% a dezvoltat imunitate, 80% este suspectă de coronavirus"


''OMS înţelege deplin dorinţa unor ţări de a-şi relua activităţile. Tocmai pentru că dorim o recuperare mondială cât mai rapidă posibil, îndemnăm statele să fie prudente'' cu măsurile de relaxare, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

''Cei care avansează prea rapid (cu relaxarea) fără să dispună de un sistem sanitar public capabil să detecteze şi să suprime transmiterea (virusului) riscă să-şi afecteze propria redresare'', a explicat el, după ce a deschis adunarea anuală a organizaţiei, considerată istorică în contextul pandemiei de COVID-19 şi care se desfăşoară online.

Mai puţin de 10% din populaţie are anticorpi faţă de virusul SARS-CoV-2

De ce decesele provocate de alte boli au fost raportate ca fiind provocate de coronavirus? Ministrul Sănătății, explică situația: "OMS ne-a cerut asta!"


Potrivit directorului general al OMS, rezultatele testelor serologice efectuate în zeci de ţări arată că mai puţin de 10% din populaţie are anticorpi faţă de virusul SARS-CoV-2, procent care poate merge până la cel mult 20% doar în cazul regiunilor cele mai afectate, unde virusul a circulat intens. Aceste rezultate lasă fără fundament teoriile unor experţi care susţin ideea unei imunizări de grup ca modalitate de a opri pandemia.

Ultimă oră! Scade numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în România. Aproape 10.000 de persoane au fost declarate vindecate


Tedros Ghebreyesus a mai evidenţiat faptul că niciuna dintre măsurile luate de diferite state pentru frânarea transmiterii virusului nu poate fi eficientă dacă este luată în mod izolat, fiind nevoie de o combinaţie de măsuri, inclusiv testarea şi detectarea noilor cazuri, izolarea celor infectaţi, trasarea contacţilor acestora şi măsuri generale de izolare pentru distanţarea socială, numai ţările care au luat astfel de măsuri obţinând până în prezent rezultate bune în combaterea epidemiei.


Pe de altă parte, directorul OMS a promis că el şi echipa sa vor acţiona cu transparenţă şi vor susţine solicitările pentru o evaluare a modului în care această organizaţie a acţionat în diferitele etape ale pandemiei.

Cum stabilesc poliţiștii amenzile pentru cei care nu poartă mască! Cine scapă cel mai ieftin și cine poate plăti până la 2.500 de lei!

El a susţinut în acest sens o rezoluţie prezentată de Uniunea Europeană la această reuniune a OMS şi care prevede o evaluare completă şi imparţială a deciziilor luate de forurile de conducere ale acestei organizaţii care a fost criticată public de preşedintele american Donald Trump pentru modul în care a gestionat răspunsul faţă de pandemie.

Liderul de la Casa Albă l-a acuzat în special pe Ghebreyesus că ar avea o relaţie prea apropiată cu China şi că ar fi tolerat ascunderea de către Beijing a unor informaţii despre noul coronavirus atunci când COVID-19 încă nu se răspândise în lume.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri