Diferenţa între minim şi maxim este mare, iar potrivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, fiecare agent apreciază dacă aplică minimul sau maximul sancţiunii în funcţie de comportamentul cetățenilor.
„El ce face ca să stabilească? Se uită la contravenient: e în vârstă, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaşte fapta. Când discut cu el aceste lucruri şi analizez, de ce să-i dau omului 2.500 lei, îi dau minimul, 500 lei”, a declarat, pentru Mediafax, Dumitru Coarnă.
Cei care fac scandal, nu recunosc că au greşit și nu se legitimează se încadrează la circumstanţe agravante şi pot fi amendați cu 2.500 lei, adică maximul prevăzut de lege.
„Dacă omul vine şi spune: „Am greşit, nu mai fac, e pentru prima oară” înseamnă circumstanţe atenunate şi poliţistul poate să-mi aplice chiar avertisment. Atenţie mare, poliţistul poate să aplice şi avertisment conform OG 2/2001”, a mai explicat Coarnă.
Ce amenzi vor putea fi date în starea de alertă! Ce greșeală ar urma să coste până la 15.000 de lei!
În 15 zile de la comunicarea procesului verbal corespunzător se poate plăti jumătate din amendă.
Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!
Doi tineri din Prahova, care au sechestrat o fată de 17 ani pe care intenţionau să o folosească pentru practicarea prost... Suceava, din nou în alertă! Cadre medicale infectate "pe capete" cu coronavirus, de pacienți aduși din alte ju...