Antena Căutare

Apa radioactiva, la reactorul 2 de la Fukushima. Posibile scurgeri in mare

Specialistii au descoperit apa puternic radioactiva in exteriorul cladirii care adaposteste reactorul 2 si turbina sa, la centrala Fukushima, a anuntat, luni, un purtator de cuvant al operatorului Tokyo Electric Power (TEPCO).



"Am descoperit apa acumulata in caminele puturilor dintr-o transee subterana care duce spre exteriorul cladirii, cu un nivel al radioactivitatii de peste 1.000 de milisievert pe ora. Puturile sunt situate la aproximativ 60 de metri de Oceanul Pacific, iar apa contaminata ar putea sa fi ajuns pana pe tarm", declarat purtatorul de cuvant de la TEPCO.

Transeele, care seamana cu niste tuneluri, ajuta la adapostirea canalizarii si a cablurilor electrice. Apa contaminata a mai fost gasita si in spatele cladirilor reactoarelor 1 si 3.

Potrivit ultimului bilant dat de autoritatile nipone, bilantul cutremurului urmat de tsunamiul din 11 martie a ajuns la 27.000 de persoane decedate si disparute.

Citeste si Antena3

Foto: leosigh.com

Papi Silvio, in fata justitiei... Wikileaks: Includerea Romaniei in Visa Waiver, conditionata de adoptiile internationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x