Antena Căutare

Aproximativ 50.000 de sirieni de la Idleb se refugiază în Turcia, anunţă Erdogan la summitul liderilor ţărilor musulmane din Malaysia

Aproximativ 50.000 de persoane fug din provincia siriană Idleb în Turcia, a anunţat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, denunţând lipsa solidarităţii altor ţări musulmane, mai înclinate, în opinia sa, să se mobilizeze atunci când este vorba despre trimiterea de armament, relatează Reuters.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), 3,7 milioane din cei 5,6 milioane de refugiaţi sirieni se află în prezent în Turcia, iar autorităţile se tem de un nou aflux de la Idleb, unde trăiesc trei milioane de sirieni, din cauza unei ofensive aeriene ruso-siriene împotriva ultimului bastion rebel.

În total ”50.000 de persoane sosesc din nou de la Idleb pe teritoriul nostru”, a declarat Recep Tayyip Erdogan la un summit al şefilor de stat musulmani, la Kuala Lumpur, în Malaysia.

”Noi avem deja patru milioane de persoane, iar acum alte 50.000 sosesc şi ar putea să vină şi mai multe”, a adăugat el, fără a preciza dacă aceste 50.000 de persoane au trecut deja frontiera.

Turcia, care a ridicat un zid la frontiera sa cu Siria - de 911 de kilometri lungime - de la începutul războiului în 2011, vrea să înfiinţeze o ”zonă de securitate” în nord-estul acestei ţări, în care să instaleze un milion de refugiaţi, însă a primit, în acest stadiu, foarte puţină susţinere atât din partea comunităţii internaţionale, cât şi a ţărilor musulmane.

”Oare este săracă lumea musulmană? De ce nu susţine (acest proiect)?”, s-a întrebat preşedintele turc la Kuala Lumpur.

”Ei nu ne oferă nicio susţinere atunci le cerem să formăm o zonă de securitate, dar când este vorba despre arme, armele sunt furnizate”, a denunţat el.

Sursa : news.ro

UE prelungeşte cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei în urma anexării Crimeei în 2014... Atac armat lângă sediul serviciilor secrete ruse din Moscova! Trei persoane au decedat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x