Căutare Live

Aproximativ 50.000 de sirieni de la Idleb se refugiază în Turcia, anunţă Erdogan la summitul liderilor ţărilor musulmane din Malaysia

Aproximativ 50.000 de persoane fug din provincia siriană Idleb în Turcia, a anunţat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, denunţând lipsa solidarităţii altor ţări musulmane, mai înclinate, în opinia sa, să se mobilizeze atunci când este vorba despre trimiterea de armament, relatează Reuters.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), 3,7 milioane din cei 5,6 milioane de refugiaţi sirieni se află în prezent în Turcia, iar autorităţile se tem de un nou aflux de la Idleb, unde trăiesc trei milioane de sirieni, din cauza unei ofensive aeriene ruso-siriene împotriva ultimului bastion rebel.

În total ”50.000 de persoane sosesc din nou de la Idleb pe teritoriul nostru”, a declarat Recep Tayyip Erdogan la un summit al şefilor de stat musulmani, la Kuala Lumpur, în Malaysia.

”Noi avem deja patru milioane de persoane, iar acum alte 50.000 sosesc şi ar putea să vină şi mai multe”, a adăugat el, fără a preciza dacă aceste 50.000 de persoane au trecut deja frontiera.

Turcia, care a ridicat un zid la frontiera sa cu Siria - de 911 de kilometri lungime - de la începutul războiului în 2011, vrea să înfiinţeze o ”zonă de securitate” în nord-estul acestei ţări, în care să instaleze un milion de refugiaţi, însă a primit, în acest stadiu, foarte puţină susţinere atât din partea comunităţii internaţionale, cât şi a ţărilor musulmane.

”Oare este săracă lumea musulmană? De ce nu susţine (acest proiect)?”, s-a întrebat preşedintele turc la Kuala Lumpur.

”Ei nu ne oferă nicio susţinere atunci le cerem să formăm o zonă de securitate, dar când este vorba despre arme, armele sunt furnizate”, a denunţat el.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Atac armat lângă sediul serviciilor secrete ruse din Moscova! Trei persoane au decedat...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri