Antena Căutare

Arheologii britanici au descoperit cea mai veche asezare din Europa!

Arheologii din Marea Britanie au facut o descoperire unica in istoria Europei. In timp ce sapau pentru construirea unui cartier rezidential, muncitorii au dat peste ruinele celei mai vechi asezari din Europa, ce dateaza din Epoca de Piatra, conform Daily Mail.

Arheologii care s-au ocupat de investigarea ruinelor au spus ca este vorba despre o casa facuta din trunchiuri de copaci, care are o vechime de peste 6500 de ani, mai mult si decat celebrele piramide egiptene, care au fost construite cu 1500 de ani mai tarziu.

"Este un mister. Nu am mai vazut niciodata asa ceva! Presupunem ca a fost locuinta unei familii numeroase sau un loc de adunari", a explicat Steven Clarke, unul dintre arheologii implicati in proiect.

Respectiva casa are 15 metri inaltime si este construita din trunchiuri de copaci, groase de un metru. Ruinele au fost descoperite in orasul Monmouth, Tara Galilor.

Vezi si GALERIA FOTO!

Foto: Daily Mail/ southwalesargus.co.uk

Grecii se tem ca ar putea ajunge "ca Romania lui Ceausescu"... Anders Breivik este iresponsabil penal. Vezi ce pedeapsa ar putea primi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x