Assange: Exista o elita de securitate transnationala care imparte lumea folosind impozitele noastre

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a participat sambata la un protest organizat la Londra impotriva razboiului din Afganistan, in care sunt implicati circa 9.500 de militari britanici, conform AFP.

Trafalgar Square a fost scena protestului, unde, conform organizatorilor, au participat circa 5.000 de oameni. „La un moment dat trebuie sa ne intrebam ce este mai periculos - terorismul sau lupta antiterorista" a afirmat unul dintre protestatari.

„Afganistanul este in continuare cel mai rau loc din lume pentru femei", a adaugat o participanta la protest. „87% dintre ele suporta violente conjugale. Deci, la toate nivelurile, misiunea noastra in Afganistan a esuat", a conchis femeia.

Assange, consemnat la domiciliu in Marea Britanie, dupa ce a fost acuzat de viol si agresiune sexuala, a afirmat ca ziaristii sunt „criminali de razboi".

„Cand constati ca razboaiele sunt rezultatul minciunilor, transmise publicului britanic, american, din toata Europa, te intrebi cine sunt criminalii de razboi". Nu sunt numai liderii, nu sunt numai soldatii, sunt si jurnalistii", a declarat Assange.

De altfel, Assange a pus sub semnul intrebarii si valorile lumii occidentale. „Adevarul este ca Margaret Thatcher avea dreptate - nu mai exista societate. Exista o elita de securitate transnationala care imparte lumea folosind impozitele noastre", a declarat Assange.

Sursa: Antena3

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri