Antena Căutare

Atac terorist la un hotel de lux din Kenya: Cel puțin 15 morți, dintre care un cetățean american și un britanic. Care a fost ținta

Cel puțin 15 persoane, unul de naționalitate americană și un britanic, au murit într-un atac terorist jihadist, marți într-un complex care găzduiește un hotel de lux și birouri, într-un cartier binecunoscut al capitalei kenyene, Nairobi.

Atac jihadist în Kenya! Peste 15 oameni morți, dintre care un american și un britanic. Momente de groază trăite de mii de oameni aflați la un hotel de lux unde s-a petrecut carnagiu! Camerele de supraveghere au surprins începutul atacului grupului terorist. Al Shabab. Imagini video cu puternic impact emoțional

Cel puțin 15 persoane, unul de naționalitate americană și un britanic, au murit într-un atac terorist jihadist, marți într-un complex care găzduiește un hotel de lux și birouri, într-un cartier binecunoscut al capitalei kenyene, Nairobi, unde și în acest moment izbucnesc încă focurile de arme "A fost o bombă, au fost multe trageri", a spus unul dintre angajații birourilor Hotelului Dusit, care a cerut să rămână anonim.

Explozia a fost auzită la mai mult de cinci kilometri de locul cu pricina și a fost urmată de focuri de armă pentru mai bine de o oră. Grupul terorist somalez Al Shabab și-a asumat responsabilitatea pentru atac. Poliția kenyană a confirmat că cel puțin un atentat sinucigaș a participat la acest carnagiu.

Cu puțin înainte de ora 4 dimineața (ora locală) a avut loc o detonare și mai multe focuri de armă, în timp ce operațiunea poliției a continuat să salveze persoanele care erau încă ascunse și de asemenea să captureze atacatorii încă în viață. La ora 3:30, un grup de cel puțin 20 de persoane a fost eliberat, după mai mult de 12 ore după începerea atacului, potrivit France Presse.

Care a fost motivul atacului

Potrivit ofiţerului de la Unitatea antiteroristă de poliţie (ATPU) Mawira Mungania, ţinta iniţială a atacului a fost o conferinţă la Hotelul Dusit, de obicei frecventat de străini. Cu toate acestea, locul conferinţei a fost schimbat în ultimul moment, a spus Mungania, adăugând că atunci când atacatorii nu au reuşit să obţină acces în hotel, ei au luat cu asalt clădirea adiacentă.

Printre altele, potrivit unui responsabil din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, un american a fost ucis în atacul comis de comandoul de islamişti somalezi în complexul din Nairobi alcătuit dintr-un hotel, restaurante şi clădiri de birouri. Gruparea teroristă al-Shabaab din Somalia, având legături cu Al-Qaida şi aflată în spatele atacului asupra centrului comercial Westgate soldat cu 67 de morţi în 2013, a revendicat foarte repede atacul de marţi, spune dcnews.ro.

Camerele video au surprins primele imagini cu atacatorii:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Încă o demisie în familia regală. Bodyguardul ducesei Meghan Markle a plecat după doar șase luni. Care este motivul... Peste 450.000 de pensionari au primit pensii majorate cu 10% în Moldova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x