Antena Căutare

Peste 450.000 de pensionari au primit pensii majorate cu 10% în Moldova

Şefa Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga, anunţă că începând din ianuarie, aproximativ 450 de mii de pensionari au beneficiat de o majorare a pensiilor cu 10%.

Şefa Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga, anunţă că începând din ianuarie, aproximativ 450 de mii de pensionari au beneficiat de o majorare a pensiilor cu 10%.

Astfel, pensionarii din Republica Moldova vor primi bani în plus, iar majorarea s-a produs automat, fără a fi nevoie de o cerere din partea beneficiarului, mai spune Buliga.

Pensiile majorate sunt cele al căror indice era sub minimumul de existenţă – 1589 de lei.

„Anul 2019 este pentru cei care au muncit mai mult de 15 ani şi li s-a stabilit pensia până în 1999. Banii sunt pe contul Casei de Asigurări Sociale, aici deja este nevoie de cereri. Cereri au depus circa 2.200 de pensionari care întrunesc aceste condiţii şi începând cu 1 februarie, ei vor beneficia de aceste pensii majorate, calculate conform noii formule”, spune Valentina Buliga.

În România, prima mărire va fi acordată în septembrie 2019

În țara noastră noua lege a pensiilor urmează să fie pusă în aplicată etapizat, până în 2021, iar prima mărire va fi acordată în luna septembrie a anului curent.

Atac terorist la un hotel de lux din Kenya: Cel puțin 15 morți, dintre care un cetățean american și un britanic. Care a ... FOTO | Ți se face pielea de găină. Ce au găsit ofițerii de securitate de pe un aeroport din Berlin în pantalonii unui pa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x