Antena Căutare

Austria vrea sa inchida piata muncii pentru romani pana in 2014!

Austria doreste sa-si protejeze in continuare piata muncii de romani si bulgari pana in 2014. Comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, se asteapta insa la o deschidere din partea autoritatilor de la Viena.

Nu ma astept ca Austria sa limiteze in continuare accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii. Deschiderea pietei muncii ar fi absolut justificata

Ministerul austriac pentru Munca, Protectie Sociala si Protectia Consumatorului vede insa lucrurile cu alti ochi si isi doreste ca, la sfarsitul anului 2011, sa prelungeasca restrictiile, in vigoare in prezent, pana la sfarsitul anului 2013, adauga cotidianul, citat de Agerpres.

Dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, Austria a impus restrictii in ceea ce priveste accesul lucratorilor romani pe piata muncii. Principiul european fundamental al mobilitatii pe piata muncii le-a fost refuzat acestora.

La inceput pentru doi ani, apoi, la sfarsitul lui 2008, Austria a prelungit acest termen pentru inca doi ani. Drept urmare, la sfarsitul lui 2011 se incheie si a doua etapa de excludere. In prezent, restrictiile pot fi prelungite pentru inca doi ani doar in cazul in care situatia de pe piata austriaca a muncii ar prezenta probleme.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Incident cu acid sulfuric la Buckingham: 5 persoane ranite... Reportaj socant! Mutilati de vii pentru a le face rost de organe bogatasilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x