Antena Căutare

Autoritatile europene cer teste ADN pentru toate produsele din carne de vita

Isteria carnii de cal servita drept carne de vita cuprinde toata Europa. Dupa Marea Britanie si Franta, in Germania, Elvetia si Suedia a fost descoperita lasagna fals-etichetata. Fara precedent, autoritatile europene cer teste ADN pentru toate produsele din carne de vita. Si indica inca un posibil vinovat: un producator olandez, amendat si in trecut. Desi nu exista nicio dovada ca Romania ar avea vreo vina, in urma scandalului mediatic, producatorii romani se plang ca raman fara contracte la export.

Victima colaterala in scandalul carnii de cal, Romania plateste deja oalele sparte de altii. Europenii se feresc sa mai cumpere de la romani.

Adevaratul vinovat ar fi de fapt o firma recidivista din Cipru care activeaza in Olanda si care anul trecut a vandut carne de cal din America de Sud drept carne de vita olandeza.

Singura legatura cu Romania ar fi ca cipriotii au importat carne de cal cu acte in regula si de la doua abatoare romanesti. Din depozitele olandeze carnea de cal ar fi ajuns cu eticheta de carne de vita la procesatori din Luxemburg si Belgia. Produsele suspecte au contaminat apoi Marea Britanie, Irlanda, Franta, Germania, Elvetia si Suedia.

Toate incearca sa-si diminueze pierderile. Nimeni nu a incercat sa repare insa nedreptatea facuta producatorilor de carne din Romania.

“Daca ar fi ramas Romania vinovatul de serviciu pentru tot acest scandal urias si aceasta criza uriasa, pentru ca este ceva foarte important cred ca ar fi fost mai rau decat seceta de anul trecut”, a declarat saptamana aceasta premierul Victor Ponta.

Intre timp, ministrii europeni au incercat sa transeze problema carnii de cal la Bruxelles. Concluzia: nici un gram de carne nu se va mai vinde in Uniune fara teste ADN.

Situatia e trasa la indigo cu scandandalul castravetilor infestati cu E-coli care anul trecut le-a adus producatorilor romani pierderi de aproape 2 milioane de euro.

Suma cu care s-a vazut un tablou al unui artist roman a depasit toate asteptarile... Confesiuni in premiera de la un personaj cheie in dosarul tablourilor furate din Olanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x