Antena Căutare

Bagdad: 50 de morti in urma unui atac terorist asupra unei biserici

Cel putin sapte crestini irakieni au fost ucisi dupa ce biserica lor, din centrul Bagdadului, a fost atacata de un grup de teroristi. Printre victime se numara si preotul bisericii. Zeci de credinciosi au fost, timp de cateva ore, prizonierii rebelilor. In final, trupele irakiene, sustinute de americani, au luat cu asalt biserica.

Unul din agresori s-a sinucis detonand o bomba pe care o avea asupra sa, iar alti opt au fost ucisi de militari. Potrivit altor surse, confruntarile s-au soldat cu 50 de morti, intre care s-ar afla mai multi soldati irakieni. Atacul a fost revendicat de reteaua al-Qaida.


Atacul s-a produs dupa apusul soarelui. Teroristii au atacat mai intai bursa din Bagdad, iar dupa ce au fost respinsi de politisti, au invadat o biserica a catolicilor de rit sirian. La acea ora, lacasul era plin de credinciosi, inaintea slujbei de seara.

Cativa oameni au fost ucisi pe loc, iar toti ceilalti luati ostatici. Agresorii au cerut eliberarea unor teroristi inchisi in Irak si Egipt. Dupa cateva ore de negocieri fara rezultat, fortele irakiene au luat cu asalt cladirea, cu sprijin aerian american. Potrivit militarilor, unul din teroristi s-a sinucis detonand o bomba, iar ceilalti au fost impuscati mortal.

Atacul a fost revendicat, cateva ore mai tarziu, de reteaua Al-Qaida, intr-un mesaj care ameninta cu noi atentate impotriva crestinilor, atat in Irak cat si in Egipt. Inaintea interventiei americane din 2003, in Irak traiau peste un milion de crestini. De atunci, multi au parasit tara, dupa ce au fost tinta mai multor atacuri ale teroristilor musulmani.

Dilma Rousseff a devenit prima femeie presedinte in Brazilia... Bagdad. Cel putin 76 de morti si 250 de raniti in urma a 11 atentate cu masina-capcana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x