Antena Căutare

Dilma Rousseff a devenit prima femeie presedinte in Brazilia

Dilma Rousseff a devenit prima femeie care va conduce Brazilia, dupa ce a castigat turul doi al alegerilor prezidentiale. Candidata stangii, sustinuta de actualul sef al statului, Lula da Silva, a obtinut 56 % de voturi.

In varsta de 62 de ani, Dilma Rousseff este de origine din Bulgaria. Ea a anuntat ca va incerca sa imbunatateasca nivelul de trai al populatiei si ca nu va ezita sa ceara sfatul lui Lula da Silva.


Presedintele ales al Braziliei i-a multumit lui Lula da Silva pentru sustinere, mentionand ca "voi bate deseori la usa lui si stiu ca ea va fi intotdeauna deschisa". "Misiunea de a-i succeda este dificila si reprezinta o provocare dar voi onora aceasta mostenire si voi amplifica munca sa", a declarat Dilma Rousseff in fata sustinatorilor sai, reuniti intr-un hotel din Brasilia.

In cadrul discursului pe care l-a sustinut, ea si-a reiterat "angajamentul sau fundamental, acela de a eradica saracia pentru toti brazilienii si toate braziliencele". "Nu vom avea liniste atat timp cat brazilienii vor suferi de foame", a adaugat Dilma Rousseff, citata de AFP.

Oficiali europeni: Romania risca lansarea procedurii de infringement prin nemodificarea OUG 50... Bagdad: 50 de morti in urma unui atac terorist asupra unei biserici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x