Antena Căutare

Bataie pe locurile la gradinita: Admitere pe baza de CV si interviu, pentru copiii din Hong Kong

Sistemul educational din Hong Kong este sufocat din cauza populatiei in continua crestere. Parintii au ajuns sa le faca CV-uri micutilor si sa ii duca la lectii de limbi straine inca de cand sunt bebelusi doar ca sa se asigure ca vor obtine un loc la gradinita.

In aceasta perioada a anului, parintii se pregatesc deja sa ii inscrie pe copii la gradinita si la scoala. Stau la cozi chiar si noaptea numai sa apuce sa primeasca formulare de inscriere pentru micutii lor.

O astfel de situatie s-a inregistrat la gradinita Fung Kai Kindergarten, unde 2.000 de oameni au format o coada in fata institutiei, chiar daca erau disponibile numai 240 de locuri, relateaza CNN. Politia a fost chemata sa faca ordine printre parintii care au incercat sa intre in fata si sa evite coada.

Directoarea unei alte gradinite spune ca a primit si CV-uri ale copiilor din partea parintilor: „Am primit CV-uri ale bebelusilor si portofolii care expun multe lor talente. Parintii sunt mandri de copiii lor si vor ceea ce este mai bun pentru ei”. Disperarea de a prinde un loc la gradinita a depasit orice imaginatie.

Asiaticii recurg la masuri disperate si ii duc pe micuti sa invete cum sa se poarte la interviuri, pentru a fi pregatiti atunci cand sunt luati la intrebari de catre responsabilii cu selectia pentru gradinite.

Foto: Hepta

NSA a spionat Vaticanul! S-a intamplat pe durata alegerii Papei... Armele chimice ale Siriei, distruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x