Antena Căutare

Baze de date comune cu huliganii violenti din UE?

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a declarat ca Parlamentul European (PE) propune crearea unei baze de date comune cu huliganii violenti din UE. Masura survine adoptarii de catre PE a unui act normativ ce prevede masuri impotriva violentei pe stadioane, a dopajului sportiv si aranjarii meciurilor.

"Violentele pe stadioane au devenit un fenomen greu de stapanit la nivelul statelor membre, printre care si Romania. Nu dorim sa se ajunga la tragedii cum a fost cea de la meciul de fotbal din Cupa Egiptului, din aceasta saptamana. Una dintre masurile pe care le propune PE este crearea unei baze de date cu datele de identificare ale persoanelor carora li se interzice intrarea pe stadioane, pentru ca tarile UE sa poata schimba mai usor informatii despre huligani", a declarat europarlamentarul Petru Luhan.

Este pentru prima data in istoria UE cand astfel de masuri sunt solicitate, la nivelul intregului spatiu comunitar si oficialii europeni considera ca actul normativ reprezinta un pas catre normalitate in lumea sportului.

Foto: Intactimages

Facebook a inchis din greseala pagina politiei daneze... Jose Manuel Barroso: "Sunt convins ca putem conta pe Romania pentru renasterea europeana"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x