Antena Căutare

Becurile de peste 40 de wati dispar de pe piata

De la inceputul acestei luni, becurile de mai mult de 40 de wati au disparut de pe pietele tarilor UE, deci si din Romania. Astfel, becurile de 60 wati si 75 wati au fost trecute pe lista neagra, iar utilizarea lor nu este interzisa, dar aceste becuri nu vor mai putea fi ,,puse pe piata", potrivit oficialilor UE.

,,Este surprinzator ca aceste decizii de prima importanta sunt luate fara nicio dezbatere publica. Deoarece soarta becurilor nu a fost pecetluita de politicieni, ci de functionarii de la Bruxelles"


,Sa speram ca procesul legislativ se va deschide mai mult in viitor. Tratatul de la Lisabona prevede anumite evolutii in directia buna si ar fi momentul, in sfarsit. Deoarece dupa becuri asteapta la coada alte regulamente. Acum, aspiratoare, ventilatoare, masini de cafea, uscatoare de rufe si o gramada de alte produse trebuie sa fie etichetate in UE"


Financiarul

Angela Merkel: “Grecia trebuie sa implementeze rapid reformele economice”... Viitor dezastruos: Apa va fi mai valoroasa decat petrolul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x