Căutare Live

Bernie Sanders obţine o victorie în alegerile primare din North Dakota

Senatorul Bernie Sanders a obţinut o victorie în alegerle primare democrate din micul stat North Dakota, potrivit proiecţiilor prezentate miercuri de presa americană, relatează AFP.

Este vorba însă despre o consolare slabă, după o seară electorală dominată de Joe Biden, rivalul său la obţinerea învestiturii democrate în alegerile prezienţiale din noiembrie.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama a obţinut victorii în cel puţin patru dintre cele şase state aflate în joc în cadrul acestui ”mini-Super Tuesday”, în Mississippi, Missouri, ldaho, dar mai ales în Michigan.

Leagănul industriei auto, Michiganul, situat în regiunea Marilor Lacuri, a basculat în mod neaşteptat în favoarea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016 şi se află între statele-cheie în vederea realegerii sale.

North Dakota atribuie un nunăr mic de delagaţi - 14 -, repartizaţi între candidaţi în mod proporţional cu sufragiile obţinute de cei care au obţinut peste 15 puncte procentuale.

Rezultatele în statul Washington, al şaselea stat care a votat marţi, erau în continuare aşteptate.

Scorul era prea strâns, miercuri, între Joe Biden şi Bernie Sanders, pentru ca presa americană să rişte să facă previziuni.

Joe Biden este de-acum arhifavorit în obţinerea învestiturii democrate şi în vederea înfruntării la 3 noiembrie a preşedintelui republican Donald Trump, care candidează la al doilea mandat.

O majoritate de 1.991 de delegaţi este necesară în vederea desemnării candidatului în cadrul Convenţiei Partidului Democrat, prevăzută în iulie.

Sursa : news.ro

Angela Merkel se declară pregătită să revină asupra ”deficitului zero” al Germaniei în lupta împotriva epidemeiei noului... Persoanele infectate cu coronavirus ar putea fi depistate în doar 15 minute. Chinezii pregătesc testul care va salva Pla...
Parteneri
Cea mai bună băutură pentru a pierde în greutate. Ce recomandă nutriționiștii pentru o siluetă suplă
Catine.ro
Ultimele știri
x