Antena Căutare

Bilantul accidentului feroviar din Argentina a ajuns la 50 de morti si 675 de raniti

Numarul persoanelor care si-a pierdut viata in urma teribilului accident feroviar produs miercuri intr-o gara din centrul capitalei Argentinei a ajuns la 50 de morti, iar cel al ranitilor a crescur la 675, relateaza AFP.

"Numarul mortilor se ridica la 50", a declarat in cursul serii subsecretarul pentru Drepturile Omului al Guvernului de la Buenos Aires, Claudio Avruj, in timp ce Ministerul Sanatatii din oras a anuntat ca numarul ranitilor a crescut de la 600 la 675.


Cele mai multe dintre victime au fost extrase prin acoperisul vagoanelor transformate in mormane de fier in urma impactului.

Trenul, care asigura legatura intre periferia vestica a orasului Buenos Aires si centrul capitalei, transporta aproximativ 2.000 de pasageri. Exploatat de compania privata TBA, convoiul a intrat in gara Once fara a frana, apoi a lovit tampoanele de la capatul liniei, potrivit imaginilor inregistrate de camerele de supraveghere, difuzate la televiziune.

Echipele de interventie au petrecut patru ore degajand victimele prinse intre fiare in primele doua vagoane, potrivit autoritatilor.

Ultimul accident feroviar s-a produs in Argentina in 18 decembrie, cand o locomotiva s-a ciocnit de un tren de calatori intr-o gara periferica din Buenos Aires, ranind 17 oameni.

In 13 decembrie 2011, noua oameni au murit si 212 au fost raniti, in urma coliziunii dintre doua trenuri si un autobuz la o trecere la nivel in cartierul Flores, in vestul capitalei, unul dintre cele mai grave accidente din ultimii ani.

foto: ctv.ca

SUA: Tanar saudit, arestat pentru ca l-a invocat pe Osama ben Laden intr-un avion... Italia: Infirmiera romanca arestata pentru abuzuri comise la un azil de batrani si-a recunoscut fapta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x