Antena Căutare

Italia: Infirmiera romanca arestata pentru abuzuri comise la un azil de batrani si-a recunoscut fapta

O infirmiera romanca, acuzata ca a maltratat mai multi batrani, intr-un azil din San Remo, a dat cu subsemnatul in fata procurorilor italieni. Presa din Peninsula scrie ca femeia a fost interogata vreme de doua ore. In fata anchetatorilor si-a recunoscut faptele si a spus ca le regreta.

Cristina Ciobanu a fost arestata luna trecuta, dupa ce mai multe inregistrari in care ii agresa pe pacientii de care ar fi trebuit sa aiba grija au ajuns in mainile politistilor.


Infirmiera a fost filmata de camera de supraveghere cand "disciplineaza" o batrana. Infirmiera romanca o trage de par pe sarmana femeie si o tranteste in pat, ca pe o perna. Colegii romancei de 38 de ani isi arata si ei cruzimea. Un infirmier loveste cu furie un pacient pe scaunul cu rotile. Un alt batran, imobilizat la pat, e batut frecvent de cei care ar trebui sa-l ingrijeasca. Inregistrarile socante le-au dat fiori si anchetatorilor.



Romanca si alti 5 colegi au fost incatusati si dusi in arest. Acolo au aflat ca erau urmariti de o jumatate de an de anchetatori, care avea deja multe dovezi impotriva lor.

Luni de investigatii ce au prevazut inregistrari video si audio, au confirmat, din pacate, ipotezele de la care a plecat ancheta. Investigatia a pornit in urma unor plangeri ale rudelor bolnavilor.

Grozaviile din azilul de batrani din Sanremo au starnit consternare in Italia.

Potrivit politiei italiene, nu toti cei 28 de batrani din azil au fost agresati de romanca si de ceilalti acuzati. Doar cei care nu pot merge singuri sau care sunt complet imobilizati la pat. Nu erau doar loviti. Erau privati de mancare sau sedati. Pentru ceilalti angajati ai azilului, totul pare un cosmar.

Cristina Ciobanu si cei 5 colegi risca pedepse aspre, mai ales ca procurorii investigheaza si doua decese care au avut loc anul trecut la azil. Directoarea institutiei e si ea pe lista vinovatilor, acuzata ca ar fi stiut ce fac subalternii ei.

Bilantul accidentului feroviar din Argentina a ajuns la 50 de morti si 675 de raniti... Imagini socante dintr-o statie de metrou londoneza: O femeie, impinsa pe sine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x